Corendon Village
02:11
17-05-2018

Corendon Village Badhoevedorp: grootste hotel van de Benelux

Op de voormalige Sony-locatie aan de Schipholweg in Badhoevedorp is recent Corendon Village opgeleverd. Het project bestaat deels uit de renovatie van bestaande gebouwen en deels uit nieuwbouw. Het nieuwe gebouw is gerealiseerd door De Vries en Verburg Bouw B.V. uit Stolwijk.

Of er nog een verdieping bovenop kan? Zo luidde de vraag terwijl de diverse partijen die betrokken zijn bij de nieuwbouw van Corendon Village in Badhoevedorp al volop met de voorbereiding bezig waren. Ook voor aannemer De Vries en Verburg was dit een uitdaging, vertelt projectleider Dick van Erk. “Op dat moment stonden we net voor de start van het heiwerk. Het gegeven dat we voor tunnelbouw hadden gekozen, droeg bij aan de oplossing. Daardoor, en dankzij snel schakelen en de medewerking van alle betrokken partijen, was het mogelijk die verandering zonder al te veel ingrijpende aanpassingen door te voeren.”

Corendon Village
Ook de buitenzijde heeft een in het oog springende uitstraling gekregen.

Uitvoering in fases
Door de beslissing om een zesde bouwlaag aan de nieuwbouw toe te voegen, is Corendon Village Badhoevedorp nu het grootste hotel van de Benelux. In de nieuwbouw zijn 298 short-stay kamers met een eigen keuken ingericht – het totaal aantal kamers bedraagt 677. Van Erk: “Vanwege de ingrijpende aanpassing hebben we gekozen voor een nadrukkelijke fasering van de werkzaamheden. De laatste fase is inmiddels gereed; eind april is het gebouw opgeleverd.” Hij legt uit dat er bij de realisatie van het gebouw naast tunnelgietbouw gebruik is gemaakt van prefab gevelelementen, metal stud wanden en zwevende dekvloeren..    

“Het short-stay hotel heeft mooie, ruime kamers gekregen en er is volop aandacht besteed aan een onderscheidend interieur. Daarvoor is een interieurarchitect ingeschakeld die onder meer tapijt en karpetten met vliegtuiggerelateerde afbeeldingen heeft ontworpen.” In het gebouw zijn verder maatregelen genomen – zoals het gebruik van een warmtepompinstallatie en LED-verlichting – om aan de hedendaagse duurzaamheidseisen tegemoet te komen.

Speelse vlakkenindeling
Ook de buitenzijde heeft een in het oog springende uitstraling gekregen. Zo heeft de aluminium gevel een speelse vlakkenindeling die op bepaalde punten gelijkenis toont met het toetsenbord van een piano. De plint zou oorspronkelijk ook in aluminium worden uitgevoerd, maar uiteindelijk is er gekozen voor natuursteen. Van Erk: “Op die manier is het gebouw naar eis van de welstandcommissie beter leesbaar.” Rondom het gebouw is parkeerruimte met oplaadpalen gerealiseerd. “De verwachting is overigens dat een deel van de gasten met touringcars zal komen.” In de gebouwen die samen Corendon Village vormen, zijn naast hotelkamers tevens andere faciliteiten als vergader- en congresruimtes, diverse restaurants, een spa en een zwembad ingericht. “Daarmee is het een moderne hotelomgeving geworden die zich richt op een brede doelgroep.” 

Corendon Village
Hoofdverdeler in gang.

i-project-infov3Projectinfo

‘Railkokersysteem draagt bij aan snelle uitvoering’
Onderdeel van Corendon Village in Badhoevedorp is een nieuwbouw met short-stay hotelkamers. Dat gebouw is gerealiseerd op de plek van de oude werkplaats van Sony. De elektrotechnische installaties in de nieuwbouw zijn verzorgd door Elektroservice Holland. 

Bedrijfsleider Dick Brandwijk en projectleider Willem Lodewijk geven aan dat bij de aanleg van de elektrische installaties onder meer gebruik is gemaakt van het railkokersysteem. “Dat hebben we in het voortraject geadviseerd. Het werkt sneller en neemt minder ruimte in. Bovendien is er sprake van veel zichtinstallaties; het railkokersysteem sluit aan bij de industriële ‘look’ van het interieur.”

Dankzij het railkokersysteem, zeggen Brandwijk en Lodewijk, kon ook zonder al te veel problemen worden ingespeeld op de wens van een extra verdieping, die kort voor aanvang van de werkzaamheden werd uitgesproken. “Dat was met kabelgoten een stuk lastiger geweest.” Omdat er sprake was van een strakke planning, heeft Elektroservice Holland materiaallijsten opgesteld en zijn er met de leverancier van de materialen heldere afspraken gemaakt over wanneer wat moest worden geleverd. “Dat verliep perfect. Er waren diverse specifieke wensen zoals armaturen in bepaalde kleuren, maar die zijn tijdig geleverd.”

Corendon Village


Bouwinfo
Opdrachtgever Corendon
Architect STUDIO Y Architecten & Adviseurs
Aannemer De Vries en Verburg Bouw
Installaties Easy Controls + Electroservice
Constructie-ontwerp Pieters Bouwtechniek

Tekst | Jac Buchholz   Beeld | Bouwbedrijf De Vries en Verburg

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

AnimalCareSportas