Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Continu focussen op de planning’

‘Continu focussen op de planning’

Zondervan draagt hier op installatietechnisch gebied aan bij.

Als partner van Smits Vastgoedzorg is Zondervan al sinds 2017 bij de renovatiewerkzaamheden in Prinsenland betrokken. De eerste drie jaar op de zogenoemde STER-flats en sinds vorig jaar op de Prinsessenflats. “Dat we al zo lang meedraaien, biedt voordelen”, zegt directeur Dick Smit van Zondervan. “We werken steeds met nagenoeg dezelfde teams. We kennen elkaar goed en we weten wat we aan elkaar hebben. Dat verhoogt de kwaliteit, de efficiëntie en het werkplezier.”

‘We starten in mei en moeten vóór 1 oktober klaar zijn’

Buiten stookseizoen

De belangrijkste werkzaamheden in de Prinsessenflats bestaan uit het aanpassen van de waterleidinginstallatie als gevolg van de aansluiting op het stadsverwarmingsnet. Deze werkzaamheden moeten plaatsvinden buiten het stookseizoen. “We starten in mei en moeten vóór 1 oktober klaar zijn”, legt Smit uit. “Dat vraagt om een gedegen planning die strak nageleefd moet worden. In het voortraject maakten we met alle betrokken partijen een LEAN planning. Die kwam vorig jaar nog even in gevaar door de coronamaatregelen, maar we hebben de eerste fase uiteindelijk na wat uitstel netjes afgerond. Complimenten aan Smits Vastgoedzorg die, ondanks de onzekerheid op dat moment, de processen onder controle wist te houden.”

Start tweede fase

In mei gaat Zondervan van start met de tweede fase. De monteurs lopen dan mee in de cyclus van twee woningen per dag, om in september gereed te zijn. Smit verwacht geen grote uitdagingen, maar, zo benadrukt hij: “In tijden van corona, waarin je niet altijd over al je mensen beschikt, moet je continu focussen op de planning.” Daar komt bij dat het voor steeds meer bedrijven lastig is om over goede vaklieden te beschikken. “Wij ondervangen dit met onze eigen praktijkschool, waar elk jaar één of twee nieuwe collega’s op afkomen. Hiermee geven wij tevens invulling aan de SROI-doelstellingen van veel woningcorporaties.”  

Kant-en-klare kozijnen van duurzaam hout
Als ketenpartner van Smits Vastgoedzorg is Van den Oudenrijn Timmerselekt nauw betrokken bij verbeteronderhoudsprojecten in onder meer de Rotterdamse wijk Prinsenland. Na de eerder uitgevoerde ERA-flats zijn nu de Prinsessenflats aan de beurt. “We werken projectoverstijgend samen”, zegt directeur Rob van den Oudenrijn. “We pakken de werkzaamheden als één team op. De lijnen zijn kort en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat bespaart van calculatie tot oplevering veel tijd en kosten.” In de uitvoering gaat Van den Oudenrijn TimmerSelekt doorgaans verder dan het leveren en monteren van hoogwaardige producten van hout. De kozijnen zijn bijvoorbeeld kant-en-klare eindproducten van gegarandeerd duurzaam hout, inclusief beglazing en volledig afgelakt. Bovendien geeft de timmerfabriek tien tot vijftien jaar garantie op het verfsysteem. Van den Oudenrijn: “Voor het verbeteronderhoud van de Prinsessenflats leveren we 231 buitenkozijnen, 12 binnenkozijnen en 27 spouwbladen. Deze bevinden zich in de plinten, waar zij bijdragen aan de fraaie uitstraling en het robuuste karakter van het complex. De eerste van de drie flats is inmiddels in volle gang.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details