Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Constructieve oplossingen voor metalen trappen

Trap-Erasmus-Medisch-Centrum
Cortenstalen trap onder architectuur in het Erasmus MC.

Tekst | Jan-Kees Verschuure

Beeld | Kersten Constructie

20 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Als specialist in het bedenken en ontwikkelen van complexe metalen trapconstructies, liftschachten, hekwerken, kozijnen, deuren en kunstwerken is er één prioriteit, zegt technisch directeur Jeroen Kersten van Kersten Constructie. “Wij leveren maatwerk waarin onze passie voor metaal keer op keer naar voren komt. Een passie voor materiaal, engineering en montage door heel het bedrijf heen.”

Kersten kan bijvoorbeeld nog steeds enthousiast worden van het inhijsen van geprefabriceerde trapconstructies, zoals recentelijk op de topverdiepingen van de Zalmhaventoren in Rotterdam, of in het rijksmonumentale Stationspostgebouw in Den Haag. “Wij werken standaard met eigen montagepersoneel, en die zijn net als ik gepassioneerd bezig met het eindresultaat. De uitdaging van een just-in-time montage door een raam of dakopening is voor ons even belangrijk als het engineeren van een trapconstructie onder architectuur.” Deze benadering is onderdeel van de solide basis van een trots familiebedrijf: met oog voor mens en maatwerk en met aandacht voor detail. “Dat verwachten wij ook van het montagepersoneel – niet voor niets eigen mensen”, zegt Kersten, lid van de tweede generatie.

Architectuur

Kerstens vader is als oprichter van het bedrijf ooit gestart met het hoofdkantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn. Sindsdien heeft het bedrijf onder meer een bestendige relatie met bureau Hertzberger. “Die architectonische scope is in de volgende generatie uitgebouwd.” Het aantal projecten onder architectuur is legio, van spiraaltrappen in cortenstaal in het Erasmus MC, via 20 ton zware trappen in het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen tot vide-overbruggende trapconstructies in kantoorgebouw Hourglass aan de Zuidas. “Ook daar moesten elementen door een kleine gevelopening naar binnen”, laat Kersten voor de zekerheid even weten. Het bedrijf heeft altijd een praktische basishouding op basis van de klantvraag: ook omvangrijke trapconstructies van meer functionele aard, zoals de tribunetrappen van de ArenA, komen van Kersten.

Duurzaamheid

De houding ten opzichte van het begrip duurzaamheid is al even helder. Haalbaarheid staat voorop, dus haalt Kersten Constructie de energiebehoefte voor 80% uit zonnecollectoren, geïnstalleerd op het bedrijfspand in Amsterdam-Noord. “Uiteraard houden wij in het kader van BREEAM ook rekening met het constructiegewicht en in de productieketen wordt gewerkt binnen NEN- en ISO-normen; wij kunnen aan alle eisen voldoen.” Een hoogwaardig specialisme in metaal houdt in dat Kersten voor meer wordt ingeschakeld dan alleen trapconstructies; ook voor hekwerken, balustrades, liftschachtconstructies, deuren, kozijnen en gevelbeplating. In eigen fabriek geproduceerd, geassembleerd, nabehandeld, verzinkt of gepoedercoat en aangeboden binnen een breed palet aan ketenactiviteiten. Van ontwerp, engineering en montagelogistiek tot montage. “Wij zijn nooit bang om langere tijd in een projectorganisatie mee te draaien en om gezamenlijk uitdagingen aan te gaan met een maatwerkaanpak die de opdrachtgever zorg uit handen neemt”, besluit Kersten. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details