Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Complete sloopexpertise met circulair oogmerk
Sloopwerkzaamheden rond de gymzaal (midden).

Complete sloopexpertise met circulair oogmerk

Bedrijfsleider Gerard Koobs: “Al onze expertise in sloopwerkzaamheden komt hier aan bod: renovatiesloop, totaalsloop, boren/zagen en asbestverwijdering.”

“Naast asbestsanering zijn we in januari dit jaar begonnen met het strippen van de sloopdelen van scholen en gymzaal. Zoveel mogelijk niet-steenachtige materialen zijn verwijderd. Het machinaal slopen moet daardoor sneller gaan.” Een gedeelte van de Zuiderschool is gesloopt; een deel wordt gerenoveerd. “De sloopdelen zijn losgezaagd van de te handhaven delen. De renovatiedelen worden constructief intact gelaten. We verwijderen onder andere plafonds, vloerafwerking en wanden, en maken sparingen voor nieuwe trappen. Ook de gevel zal op verschillende plekken worden aangepast.”

De gestripte Zuiderschool.

Na het handmatig losmaken van het niet-monumentale deel van de voormalige gymzaal, is dit bouwdeel helemaal verdwenen. Na de asbestverwijdering en renovatiesloop zullen in het te handhaven deel drie laagbouwwoningen komen. In het monumentale HBS-gedeelte worden bouwdelen losgezaagd die gehandhaafd blijven voor renovatie met bewoning. “Ook dit bouwdeel is inmiddels gestript. Er moeten veel wanden worden gesloopt en de voormalige aula zal na verwijdering van dak en begane grondvloer een binnentuin worden.”

Circulaire sloop maakt onderdeel uit van het proces. “In de totaalsloop van de Zuiderschool hebben wij de dakpannen verwijderd en elders bestemd. Ook het dakbeschot met onderliggend balkhout, radiatoren en sanitair, alsmede vloer- en wandtegels krijgen voor een groot deel een nieuwe bestemming. Duurzame sloop heeft de toekomst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details