Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Complete bouwkuip met integrale projectaanpak
De bouwkuip.

Complete bouwkuip met integrale projectaanpak

In opdracht van HSB Bouw werden de funderings- en grondwerkzaamheden ten behoeve van de verdiepte parkeergarage van Brisk verricht door HeSto VOF, een combinatie van Gebr. van ’t Hek en Roel van der Stoel B.V. “Een uitdagende bouwkuip met veel afstemming tussen de bouwpartijen”, vertelt Marco van der Hulst, uitvoerder bij Roel van der Stoel B.V.

De HeSto-formule integreert werkzaamheden in de ingewikkelde omgeving van de bouwlocatie. Gebr. van ’t Hek (funderingstechniek) en Roel van der Stoel B.V. (grondwerken) opereren in vast teamverband om de logistieke uitdagingen tijdens de uitvoering goed te kunnen opvangen: het aanleveren van een complete bouwkuip door middel van een integrale projectaanpak, waarbij de klant volledig wordt ontzorgd. “In de voorbereidende fase van het project hebben we een adviserende rol gehad richting HSB Bouw en actief meegedacht over de uitvoeringsfase. Tijdens het verloop van het project is nauw samengewerkt, op basis van een sterk wederzijds vertrouwen.”

Uitvoering en vondsten

Roel van der Stoel B.V. zorgde in het geval van de bouwkuip van Brisk voor de bouwplaatsinrichting, de omleidingsroutes, de nulmeting van de infrastructuur, de tijdelijke parkeervoorzieningen en de (droge) ontgraving van de bouwput. Het bedrijf signaleerde gedurende de ontgraving dat de bodemopbouw in de praktijk anders bleek te zijn dan verwacht. Hierdoor ontstonden problemen vanuit het eerste watervoerende pakket, omdat de deklaag op een aantal locaties was geperforeerd. Om te voorkomen dat de bemaling beschadigd zou raken, werden twee trailers met Mikolit (hoogwaardige kleikorrels) ingezet voor herstelwerkzaamheden.

Snel en efficiënt

Van der Hulst: “Tijdens het ontgravingsproces gingen wij tot een diepte van 8,45 meter -NAP, waarbij 32.000 kuub grond vrij is gekomen die milieutechnisch is gekeurd voor hergebruik elders.” De grondwaterdruk is hoog in de bebouwde omgeving van Amsterdam Zuidoost en met een dergelijke lange bouwkuip uitdagend in de bemaling, dus het maken van de fundering moest snel en efficiënt gebeuren. “Wat je met zo’n bouwkuip doet, is in feite een polder creëren, en dat is hier succesvol toegepast het afgelopen jaar”, besluit Van der Hulst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details