Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Compleet ruwbouwcasco DC uit één fabriek
Alle prefab betonelementen voor het distributiecentrum zijn in de fabriek van Preco in Apeldoorn geproduceerd.

Compleet ruwbouwcasco DC uit één fabriek

Middenin het Botlek-gebied, aan de Nieuwesluisweg om precies te zijn, ontwikkelt logistiek ontwikkelaar DHG een nieuw distributiecentrum: Smartlog 8. In opdracht van Goldbeck Nederland heeft Preco het complete betonnen ruwbouwcasco geleverd, inclusief kanaalplaatvloeren, balken, kolommen, trappen en bordessen.

Het nieuwe distributiecentrum is gebouwd volgens het flexibele Smartlog-concept en bestaat uit twee bijna identieke warehouses, elk van om en nabij de 25.000 m2. “We hebben alle prefab betonelementen voor het distributiecentrum in onze fabriek in Apeldoorn geproduceerd”, zegt Sven Janssen, projectleider bij Preco. “Het gaat onder meer om ruim 2.000 m2 aan geïsoleerde wandelementen en eveneens zo’n 2.000 m2 aan massieve wanden. Daarnaast hebben we 70 P&T-elementen geleverd ten behoeve van de docks, 375 kolommen en 140 balken. Ook de kanaalplaatvloeren, zowel geïsoleerd als niet-geïsoleerd, zijn door ons geproduceerd, evenals de genoemde trappen en bordessen.”

Preco heeft de productiecapaciteit de laatste jaren flink opgeschroefd en uitgebreid om dit soort projecten te kunnen realiseren.

Preco heeft de productiecapaciteit de laatste jaren flink opgeschroefd en uitgebreid om dit soort projecten te kunnen realiseren. “Het gaat hier niet alleen om een fors volume, maar ook nog eens om de nodige diversiteit en complexiteit”, weet Janssen. “Tussen de balken bijvoorbeeld zaten exemplaren van wel 18 ton met een lengte van 11,5 meter bij 1,39 meter hoog én voorzien van een nok aan de zijkant. Dat brengt de nodige complexiteit met zich mee. Dit project laat wel zien waar we als Preco voor staan en toe in staat zijn als totaalleverancier van prefab beton. Alle elementen zijn bij ons geproduceerd en vervolgens in 250 vrachten uitgeleverd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details