Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Compleet gevelonderhoud voor woningen Elzendreef
Het werk nam zo’n drie maanden in beslag.

Compleet gevelonderhoud voor woningen Elzendreef

Reinigen, impregneren, voegen en plaatsen van vleermuis- en zwaluwkasten

De Jong Glas en Gevel werd bij het project Elzendreef ingeschakeld voor verschillende werkzaamheden, van het reinigen, voegen en impregneren van de gevels tot het plaatsen van vleermuis- en zwaluwkasten. Het werk nam in totaal zo’n drie maanden in beslag.

De Jong Glas en Gevel verzorgt sinds 2000 het complete gevelonderhoud voor onder meer aannemers, particulieren, VvE’s en vastgoedbedrijven. Van reinigen en impregneren tot de reparatie van voegen en scheuren. Eigenaar Simon de Jong: “Ons team bestaat uit VCA-gecertificeerde medewerkers. Wij hebben een vaste kern van tien mensen en werken daarnaast met gespecialiseerde vakmensen.”

Voor het project Elzendreef werd De Jong benaderd door vaste klant Willems Vastgoedonderhoud. “We doen heel veel voor Willems en zijn blij met deze klant. Wij verzorgen voor Willems het gespecialiseerde gevelwerk dat zij zelf niet uitvoert. Voor dit project in Voorburg hebben we het voegwerk van de gehele flat vervangen en de gevels gereinigd en geïmpregneerd. Daarnaast bouwden we bijna negentig vleermuis- en zwaluwkasten in het metselwerk.”

Het plaatsen van deze kasten was in de eerste instantie niet in de planning opgenomen, maar bleek later toch noodzakelijk. Omdat er behoorlijk wat tijd in ging zitten, zette De Jong wat extra mensen in. Op de plek waar de kast moest komen, werden voorzichtig een paar stenen uit het metselwerk weggehaald. De kast werd vervolgens vastgebouwd aan het binnenblad van de gevel. Tot slot werden de stenen teruggeplaatst en opnieuw gevoegd. Van de buitenkant is er dan slechts een kleine gleuf zichtbaar.

De Jong: “Ook vervingen we de bouten en moeren van de balustrades, want deze waren verroest. Het project is volgens planning verlopen, ook omdat we vooraf alles goed hebben doorgesproken en tijdig materiaal hebben besteld. Planning is erg belangrijk bij zulke grote projecten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details