Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Comfortabel warm gegarandeerd

Heatingservice-schoorsteen
De Breman warmtepompschoorsteen.

Tekst | Tamara Brouwers 

Beeld | Heating Service Installatietechniek B.V.

4 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Warmtepompen in Hof van Leyland

In opdracht van De Vries en Verburg Stolwijk voorzag Heating Service Installatietechniek al vele woningen in Hof van Leyland van warmtepompen. In de eerste fase ging het om 90 luxe koopwoningen en 25 appartementen en in de tweede fase om 58 koopwoningen.

Bedrijfsleider Dick Roeleveld: “De belangrijkste eis bij dit project was dat de woningen gasloos zouden worden. Warmtepompen zijn nu al de hoofdmoot van de werkzaamheden die wij doen. Niet ieder huis is geschikt voor een warmtepomp, want een huis moet heel goed geïsoleerd zijn. Daarnaast moet de warmte uit de bodem of de lucht gehaald worden. Nieuwbouwhuizen zijn hiervoor prima geschikt, en het is dan een hele comfortabele manier van verwarmen met weinig stookkosten.”

De installatie binnen in de woning.

Installatie in de warmtepomp dakkap

De woningen in Hof van Leyland zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Hier zijn lucht/lucht-warmtepompen geïnstalleerd. “De uitdaging zit vaak in de vraag hoe je de energie op een nette manier uit de buitenlucht haalt en waar de installatie geplaatst wordt.” In dit geval is dit in de dakkap. “Samen met onze leverancier Breman Schoorsteentechniek ontwikkelden wij hiervoor een speciale warmtepompdakkap. Esthetiek is belangrijk en daarbij ook de juiste constructie, maar geluiduitstraling beperken is nog eens zo belangrijk.”

“Van tevoren werden de warmtepomp buitendelen al in deze dakkap gezet. Vervolgens werden deze met een hijskraan naar het dak gehesen, waar later het afmonteren en aansluiten volgde.” Naast de logistiek kijkt Heating Service Installatietechniek kritisch naar het geluid van de warmtepomp. “We moeten aan strenge eisen voldoen en vinden dit ook erg belangrijk. Geruisloos kan niet, maar het geluid is vrijwel niet merkbaar. Afgezien van enkele opleverperikelen zijn de bewoners zeer tevreden over de werking van de warmtepomp.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details