Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overig

Combinatie van railkokertypen voor Global-e Datacenter

In het Brabantse Rijen is onlangs een gloednieuw datacenter verrezen. Vanuit dit fraaie pand verschaft Global-e Datacenter haar datakritische klanten...

stbenelux-combi-railkoker-global-e-2-kopieren

25 augustus 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In het Brabantse Rijen is onlangs een gloednieuw datacenter verrezen. Vanuit dit fraaie pand verschaft Global-e Datacenter haar datakritische klanten binnenkort cloudruimte en een gegarandeerde connectiviteit via standaard dual uplinks, direct van het rack naar alle belangrijke internetknooppunten.

De inrichting van de elektrische installatie naar de datazaal werd verzorgd door Elinex Power Solutions. De door Elinex geleverde no-break installaties en noodstroomverdelers zorgen voor continu beschikbaar elektrisch vermogen. Voor het transporteren van dit vermogen naar de datarekken werd STbenelux gevraagd haar expertise in te zetten op het gebied van het voeden via railkokersystemen.

Flexibiliteit boven de racks

In de datazaal paste STbenelux boven de dataracks het van oorsprong Amerikaanse fabricaat Starline toe, dat zij adviseert vanwege de modulariteit, flexibiliteit, overzichtelijkheid, uitgebreide keuze van uitvoering en het fraaie design van de aftakkasten. Welke uitvoering ook wordt geselecteerd, de aftakboxen zijn door de slimme opzet van de Starline-rail altijd recht boven de datarekken te plaatsen, wat bijdraagt tot een uiterst overzichtelijke en functionele installatie. Er is gebruik gemaakt van twee separate 250 Ampère railen, waarbij per datarack twee afzonderlijke aftakkasten of plug-ins elk van de racks voorzien van voeding. De plug-ins zijn bovendien uitgevoerd met energiemeting via modbus, waardoor het verbruik van de geïnstalleerde serverunits inzichtelijk kan worden gemaakt.

Dubbele voeding naar de datazaal

Voor de aanvoer van de voeding naar de datazaal heeft STbenelux gekozen voor een ander sterk merk binnen haar portfolio: Canalis van Schneider Electric. Dit type rail is bij uitstek geschikt voor het veilig transporteren en distribueren van grote vermogens binnen industrie, utiliteit en datacenters. Dit resulteerde in de montage van twee railen van elk 1.250 Ampère vanaf de UPS-verdeler naar de datahal, waarop met automaattechniek beveiligde Canalis aftakkasten de koppeling verzorgen naar elk van de railvoedingskasten van het Starline railysteem in de zaal.

Volledige controle

De ervaring met verschillende merken en typen railkoker maakt dat STbenelux haar opdrachtgevers uitstekend kan adviseren over het toepassen van railkokers en vooral welk fabricaat onder welke omstandigheden het meest geschikt is voor het bereiken van het gewenste resultaat. Daarbij wordt er in huis geëngineerd en is de coördinatie van de montage in eigen hand, waarmee er volledige controle op de montage, aansluiting en testen blijft. De probleemloze inbedrijfstelling, de bijzondere combinatie van fabricaten én de uiterst prettige samenwerking met opdrachtgever Elinex en principaal Global-e Datacenter maken dat dit project als zeer geslaagd in het portfolio van
STbenelux te boek staat.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%