Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Co-maker produceert houten gevelelementen

naamloos-2-kopieren-1

9 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

met ingebouwde kunststof kozijnen en houten stelkozijnen voor nieuwe Haagse woonwijk

Voor het ontwerp, de productie en de levering van de houten gevelelementen met vooraf ingebouwde kunststof kozijnen en houten stelkozijnen voor de 464 appartementen in de nieuwe woonwijk Schoone Ley in Den Haag deden Klunder Architecten en Heijmans een beroep op de kennis en ervaring van Vianen Kozijnen.

“We werken eigenlijk uitsluitend als co-maker en hebben zo al meerdere projecten met Heijmans uitgevoerd. Ook met de architect hadden we in het verleden al samengewerkt. Dit project kregen we toegewezen op basis van een presentatie, waarbij rekening werd gehouden met ontwerpidee, Plan van Aanpak, techniek en prijs”, vertelt accountmanager Hans Bakker. “We werden al in een vroeg stadium bij het project betrokken en konden zo met de andere bouwpartners meedenken. Onze modulaire details werden in het bouwkundige BIM-model meegenomen. Daardoor werd in het verdere bouwproces de kans op fouten zoveel mogelijk geëlimineerd en dat zorgde voor een aanzienlijke tijdswinst tijdens de tekencontroles.”

Vianen produceerde en leverde tussen voorjaar 2019 en maart 2020 circa 870 houten gevelelementen, goed voor 13.000 m², met zowat 1.400 kunststof kozijnen die vooraf en onder optimaal geconditioneerde omstandigheden bij Vianen in Montfoort ingebouwd werden. Daarnaast omvatte dit project de levering van ongeveer 1.000 houten stelkozijnen, wat gelijk staat aan 5.200 m². “Dit is één van de meest omvangrijke opdrachten die we tot nu toe uitgevoerd hebben. Het gaat immers om gevelelementen en kozijnen voor zeven verschillende bouwblokken, die ook nog eens in een strak tempo geproduceerd en geleverd moesten worden”, geeft Bakker aan. “In samenspraak met de kwaliteitsmensen van Heijmans lieten we de houten gevelelementen met kunststof kozijnen van Transcarbo vroegtijdig in een onafhankelijk laboratorium (SHR) testen en behaalden zo als enige leverancier een aanvullend KOMO-attest, waarbij we elementen op grote hoogte mogen leveren zonder problemen met de extreme water- en windbelasting. Dankzij de uitstekende prestatie op vlak van water- en winddichtheid en winddruk zijn onze systemen dan ook uiterst geschikt voor hoogbouwprojecten, zoals er op vandaag opnieuw een aantal in uitvoering zijn.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details