Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Circulaire pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen

Circulaire pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen

Van Wijnen experimenteert met het bouwen van overmorgen

Op dinsdag 24 september heeft Van Wijnen de innovatieve pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen. De Loskade, op het voormalige Suikerunieterrein, bestaat uit 14 circulaire en remontabele woningen, 32 studio’s en 40 tijdelijke bewoners. De wijk is de komende elf jaar een living lab voor experimenten met duurzame woonoplossingen die ook het wonen aangenamer maken.

Tijdens de opening op 24 september konden genodigden de experimentele woonwijk bekijken en gaf wethouder Van der Schaaf het officiële startsein voor de opening.  De gasten, waaronder de huurders van De Loskade, medewerkers van Van Wijnen en samenwerkingspartners van De Loskade kregen een 5 minuten durende sprankelende animatie te zien. Hierin werd de rijke historie van de locatie getoond en hoe deze circulaire wijk er een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Door te kiezen voor een andere manier van bouwen werkt Van Wijnen aan oplossingen voor de grote uitdagingen waar de bouw voor staat.

Wethouder Roeland van der Schaaf: ”De Loskade past helemaal in de visie van de gemeente Groningen op toekomstbestendig bouwen en ik ben trots dat deze unieke circulaire wijk in Groningen staat.”

De Loskade: realtime experimenteren
Van duurzame energieoplossingen met zonne- en windenergie, zoals solardakpannen, tot nieuwe gevelmaterialen zoals isolerende steenstrips. Op De Loskade wordt volop geëxperimenteerd met het bouwen van overmorgen. De tijdelijke bewoners wonen letterlijk in een living lab. De wijk bestaat uit een compleet nieuwe lijn met circulaire woonproducten van Fijn Wonen, onderdeel van Van Wijnen. Deze woningen zijn volledig remontabel. Samen met de tijdelijke bewoners en partners bouwt Van Wijnen hier de komende elf jaar aan ruimte voor beter leven. Op deze manier leert het bedrijf wat goed werkt en wat niet.

Verantwoordelijke aannemersrol
Met maar liefst 17% van de drinkwaterconsumptie, 33% van de CO2-uitstoot, 30% van het afval en 45% van het wereldwijde grondstoffengebruik, is de impact van de bouwwereld op de aarde groot. Met aandacht voor mens, milieu en omgeving kijkt Van Wijnen ver voorbij haar traditionele aannemersrol. Bijvoorbeeld met slimme woonoplossingen met een minimale footprint die ook nog eens bijdragen aan het woongemak. Op deze manier zoekt Van Wijnen continu naar oplossingen voor toekomstige uitdagingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details