Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Circulaire carrier sandwichpanelen

Circulaire carrier sandwichpanelen

De gevel als eyecatcher

Cladding Point leverde de circulaire carrier sandwichpanelen voor de nieuwbouw van het Lorentz Casimir College in Eindhoven. Aan deze panelen werden vervolgens blokprofielen gemonteerd, die ervoor zorgen dat de gevel van het pand een echte eyecatcher is. De montage van de panelen werd verzorgd door MSP Dak en Wand, één van de vaste partners van Cladding Point. In totaal ging het om zo’n 850 m2 sandwichpaneel.

Cladding Point werd zeventien jaar geleden opgericht als handelshuis van sandwichpanelen met een hardschuim of minerale wol kern. Senior business developer Hans van Deventer van Cladding Point: “De bouw is de laatste jaren behoorlijk veranderd. We zijn gaan bouwen op steeds kleinere percelen en daarmee dichter op de erfgrens. Daarnaast zijn de eisen voor brandwerendheid en duurzaamheid enorm aangescherpt. Daar spelen wij op in met het leveren van circulaire sandwichpanelen voor de utiliteitsbouw.” Cladding Point levert de panelen vanuit vier Europese productielocaties. Door deze spreiding kan het handelshuis flexibiliteit bieden qua levertijden, product- en kleurmogelijkheden. 

Maatwerk

Cladding Point levert verschillende soorten panelen: glad of met profilering en allerlei soorten carrier sandwichpanelen. “Daar komen nogal wat technische aspecten bij kijken, zoals hoeveel gewicht ze kunnen dragen en welke overspanning een paneel maximaal kan hebben om de brandwerendheid te waarborgen. Wij beschikken over een technische afdeling met specialisten die maatwerk kunnen leveren. Zij berekenen onder andere de statische overspanning en de brandwerende overspanning.” 

Prachtige gevel

Cladding Point werd via monterende partij MSP Dak en Wand betrokken bij het project in Eindhoven. Vanuit het bouwteam kwam de wens om van de gevelbekleding iets bijzonders te maken, dat bevestigd kon worden aan de carrier sandwichpanelen. Daarbij was duurzaamheid een belangrijke eis. De circulaire panelen zijn volledig geschikt voor hergebruik en worden geleverd met een materialenpaspoort. Partijen die ermee bouwen, kunnen hier subsidie voor krijgen. Van Deventer: “Op basis van de wensen van de architect berekenden wij de tech­nische aspecten door, zodat de toegepaste panelen toereikend waren voor de gewenste blokprofielen. Vervolgens hebben we de panelen geleverd op de bouwplaats. Het resultaat is een prachtige gevel, een echte eyecatcher. We zijn blij met deze opdracht en de samenwerking met Dura Vermeer, RoosRos en MSP is uitstekend verlopen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?