Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Circulaire bouwpanelen
De wanden hoeven niet nabehandeld te worden.

Circulaire bouwpanelen

Blikstalen wanden met mortelafwerking

Re-buildit produceerde speciale prefabwanden voor het project Maranathakerk. Deze gepatenteerde blikstaalwanden zijn niet met gips afgewerkt, maar met een 3 cm dikke, harde, gladde afwerklaag van een circulaire mortel.

De wanden worden geleverd inclusief waterpunten en stopcontacten. Johan Douwens, één van de initiatiefnemers van de Re-buildit Group: “Dit was het eerste project waar met deze wanden gebouwd werd. Voordeel is dat de wanden niet, zoals bij afwerking met gips, nabehandeld hoeven worden. Daarnaast zijn de wanden 90% sterker dan de gebruikelijke houtskelet- en staalbouwwanden. Zo kun je er bijvoorbeeld keukenkastjes aan ophangen zonder extra voorzieningen te treffen.” De wanden worden geïsoleerd en doordat stopcontacten vastgegoten worden, is er 20% meer geluidswering en zijn ze luchtdicht.

In de Milieudatabase

Een ander belangrijk voordeel, is de duurzaamheid. De wanden worden afvalloos geproduceerd en gaan veel langer mee dan traditionele wanden. Douwes: “Inmiddels zijn onze circulaire bouwpanelen met een zeer goede score opgenomen in de Milieudatabase. Dat geldt overigens ook voor onze staalframevloeren.”

Re-buildit produceert de wanden zelf: nu nog op een tijdelijke productielocatie, maar binnenkort in een nieuwe fabriek van zo’n 18.000 m2. Omdat de droogtijd maximaal twee uur is, kunnen hier straks jaarlijks tot wel vijf miljoen halffabricaten van de band rollen. Het plaatsen van de wanden doet de aannemer eenvoudig zelf. “We denken graag mee in het proces van de aannemer. Net als bij houtskeletbouw, moet de detaillering kloppen. Daarom laten we het tekenwerk en de constructieberekeningen uitvoeren door een partij waarmee we veel samenwerken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details