Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Circulair bouwen met hergebruikt staal
The Natural Pavilion op Floriade Expo in Almere.

Circulair bouwen met hergebruikt staal

Modulair bouwen met stalen knooppunten

Ferross Staalbouw was betrokken bij de ontwikkeling van The Natural Pavilion en leverde de stalen onderdelen voor het circulaire paviljoen. “We leverden achthonderd stalen knooppunten, stalen volgplaten om de units te verbinden en stalen windverbanden om het geheel stabiel te krijgen”, vertelt projectleider Henk van Nistelrooij van Ferross Staalbouw.

Ferross is een internationaal staalbedrijf met een lange geschiedenis. “Met onze kennis en vakmanschap realiseren we op innovatieve wijze de ideeën van onze klanten. We maken complexe en kwalitatief hoogwaardige staalconstructies en ontzorgen onze klant vanaf de eerste vraag tot realisatie en montage. Onze projecten zie je terug in de infra, utiliteit en industrie.”

Noordereng Groep, initiatiefnemer van The Natural Pavilion, is al sinds 1997 klant van Ferross. Van Nistelrooij: “We bouwden in een bouwteam met Noordereng eerder bijvoorbeeld de bioscoop in Ede. Uit die samenwerking ontstond ook dit project. Wij waren vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling.”

Hout en staal

The Natural Pavilion is modulair opgebouwd uit hout en staal. De modules hebben stalen knooppunten op de hoeken. “Die worden gelast door onze Cobot lasrobot. Naast dit project bouwen we momenteel ook een hotel en appartementencomplex volgens hetzelfde systeem.”

Voor de funderingsbalken werd staal uit Korea hergebruikt. Dit staal is niet vooraf behandeld. Van Nistelrooij: “Dat hoeft niet, omdat het onder de grond zit. We hebben dan ook geen chemische middelen gebruikt.” Bij Ferross Staalbouw zijn ze trots op hun bijdrage aan dit project. “Het is goed om op een innovatieve en duurzame manier samen te werken. Dit geeft weer inspiratie voor de toekomst. Zo werken we steeds meer toe naar een nieuwe manier van remontabel, flexibel bouwen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details