Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overig

Chefs Culinar, Nijmegen | Compleet betoncasco uit één hand

Achter het huidige pand van Chefs Culinar in Nijmegen, pal naast de snelweg A73, is in korte tijd een compleet...

img_4462-kopieren

1 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Achter het huidige pand van Chefs Culinar in Nijmegen, pal naast de snelweg A73, is in korte tijd een compleet nieuw distributiecentrum met grote vriescel gerealiseerd. Als totaalleverancier van prefab beton stond Preco in voor de levering van het volledige betoncasco. Ondanks de forse en constructief zeer zware constructie, zat de uitdaging in dit project hem in een heel ander aspect. Een gesprek met Theo Kool van Preco.

De beschikbare ruimte op dit project was zeer beperkt.

 

De nieuwbouw van Chefs Culinar is 18 meter hoog, 17.500 m² groot en is via een loopbrug verbonden met het bestaande pand. Gedurende de periode tussen de zomer en de kerst van 2019 heeft Preco in opdracht van Wijnen Bouw Horst onder meer de balken en kolommen geleverd voor de constructie van het gebouw. “In samenspraak met de constructeur hebben we in het voortraject hier en daar nog wat optimalisaties doorgevoerd, om de productie en montage zo optimaal mogelijk te laten verlopen”, zegt Kool. “De beschikbare ruimte op dit project was zeer beperkt. Het was echt bouwen op een postzegel.”

Constructief zeer sterk

Het betoncasco werd in een tijdsbestek van slechts een week of twaalf gemonteerd. “Om die hoge bouwsnelheid te kunnen bijbenen, hebben we een eigen voorraad aangelegd bij ons op de productielocatie”, legt Kool uit. “Vaak gebeurt dat op locatie zelf, maar daar was geen ruimte voor. De prefab betonnen kolommen en balken werden dan ook just-in-time aangeleverd en vanaf de oplegger direct gemonteerd.”

In samenspraak met de constructeur heeft Preco in het voortraject hier en daar nog wat optimalisaties doorgevoerd om de productie en montage zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 


Preco stond in voor de levering van in totaal 157 kolommen, 250 balken, 2.800 m² aan prefab betonwand, 26 docks, 22 trappen en 16 bordessen. “Met name de balken en kolommen waren forse exemplaren. De verdiepingsvloer is constructief zeer sterk uitgevoerd. Ook bij de prefab betonwanden werden soms forse lengtes gevraagd, tot wel 11 meter. Het feit dat we het volledige prefab betoncasco als totaalleverancier hebben verzorgd, was voor de aannemer een grote meerwaarde. Immers had hij slechts één aanspreekpunt. Al met al was het weer een mooie referentie voor ons als totaalleverancier.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%