JK Vloerverwarming
01:11
20-12-2018

Change=, Amsterdam | Laagtemperatuurverwarming (LTV) en distributie integraal aangepakt

Ketenintegratie is in de bouw niet meer weg te denken – ook als de montage een specialismegebonden karakter heeft, zoals bij vloerverwarming.  “Wij gaan steeds meer voor duurzame samenwerkingen met marktpartijen die raakvlakken hebben met ons vakgebied”, zegt Technisch Operationeel Manager Rudi Maagdelijn van JK engineered solutions, onderdeel van de JK-organisatie.

In het project Change= heeft JK als één van de vaste partners van BAM Speciale Projecten zorggedragen voor het LTV-afgiftesysteem en het distributienetwerk vanaf de IWAS (afleverstation) van de energieleverancier. Maagdelijn: “In het project Change= zijn wij vanaf het VO tot en met de oplevering van de binneninstallatie betrokken voor het verwarmen en de warmtapwatervoorziening – in samenwerking met onze partner Duurzaam Opgewekt.”

JK Vloerverwarming

De vloerverwarmingsbuizen worden getackerd op de ondervloer.

Droogbouwsysteem
JK is een internationaal opererend vloerverwarmingsbedrijf en al bijna 25 jaar specialist in ingeslepen LTV-systemen in iedere ondergrond en voor iedere vloerafwerking. JK engineered solutions is het technische bureau binnen de JK-organisatie – gespecialiseerd in grootschalige woningbouw. “Voor de transformatie-/renovatieprojecten werken wij ook weer samen met twee andere fabrikanten (fermacell en Uzin Utz Nederland) middels het droogbouwsysteem JK fermafloor.” Naast de traditionele vloerverwarming is er een grote toename ontstaan in de transformatie en renovatie van panden naar woningbouw. JK heeft alle systemen waarmee ze werkt laten testen door geaccrediteerde laboratoria en dit verwerkt in de software waarmee de berekeningen en tekeningen worden gemaakt.

JK Vloerverwarming

Afleverset met pomp draagt zorg voor warmteverdeling.

Realisatie
Bij Change= heeft JK engineered solutions samen met Duurzaam Opgewekt het ontwerp gemaakt van het distributiesysteem, vanaf het overnamepunt bij de IWAS tot aan het LTV-systeem, een ‘traditioneel’ systeem waarbij op de constructieve vloerconstructie wordt gewerkt met een EPS-T vloerisolatie met akoestische eigenschappen, waarbij de JK flextube vloerverwarmingsbuis middels tackeren aan de isolatie is bevestigd. Op dit systeem is een anhydriet dekvloer geplaatst. “Ook dit betreft een samenwerking – met Anhydritec/Gyvlon, de fabrikant van anhydriet, waarbij het gaat om afgiftesystemen en kennisuitwisseling. De fabrikant heeft op dit project ook testen gedaan.” Het afgiftesysteem wordt met een LTV-verdeler aangesloten op een elektronische afleverset met pomp, die zorgdraagt voor de juiste temperatuur in de vloer en ruimte.    

Tekst: Jan-Kees Verschuure
Beeld: JK Vloerverwarming

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Change=NDSM