Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Center of Expertise Eriks, Ede | Grondverzet om de hoek

Center of Expertise Eriks, Ede | Grondverzet om de hoek

Betonstraatsteen op bijna 9.000 vierkante meter

In haar 75-jarige bestaan zal Roseboom-Ede zelden aan een project hebben meegewerkt, waarvoor haar medewerkers zo weinig hoefden te reizen.

Hemelsbreed nog geen 1.000 meter. Dat is de afstand tussen de Galvanistraat, waar Roseboom is gevestigd, en de Francis Baconstraat in Ede. In laatstgenoemde straat is afgelopen maand het nieuwe bedrijfspand ‘Center of Expertise’ van de divisie Kunststoffen van Eriks opgeleverd. “Een ritje van een paar minuten”, laat bedrijfsleider Gerard op ’t Hof van het aannemersbedrijf weten. “Daarbij beschikken we over een perceel van 1 hectare naast het kavel waar nu het nieuwe bedrijfsgebouw van Eriks staat.” Volgens Op ’t Hof heeft die nabijheid een positief effect op de duurzaamheid. “Voor Eriks speelde duurzaamheid een belangrijke rol. Bij de werkzaamheden is ons perceel gebruikt om materialen op te slaan. Dit heeft veel transportbewegingen gescheeld.”

Grondverzet en bestrating

Hoofdaannemer Heerkens van Bavel benaderde Roseboom in het voorjaar van 2019 om enerzijds het grondverzet uit te voeren en anderzijds voor de nieuwe bestrating te zorgen. “Het perceel van Eriks was eigenlijk nog een weiland”, vertelt Op ’t Hof. “We hebben de kavel bouwrijp gemaakt voor de fundering. Aan het eind hebben we gezorgd voor de bestrating.”

Voor die bestrating – de rijwegen en het parkeerterrein – kreeg het aannemersbedrijf als opdracht mee om betonstraatsteen te gebruiken. “Gezien het grote oppervlak van bijna 9.000 vierkante meter vond ik de keuze voor dat materiaal bijzonder. Normaal gesproken wordt asfalt toegepast voor dit soort grote oppervlakten.” Ook bij de bestrating is veel aandacht geweest voor de flora en fauna, met onder meer paddentrapjes in de straatkolken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details