03:32
06-01-2018

Campus Woudestein Rotterdam | Plantechnisch huzarenstukje

Op de campus Woudestein van de Erasmus Universiteit heeft Cordeel in een recordtempo een woongebouw gerealiseerd met 280 zelfstandige studentenwoningen. Door de strikte lean-planning die door alle betrokken partijen werd nageleefd, kan Cordeel terugkijken op een plantechnisch huzarenstukje.

Cordeel heeft het project in juni 2016 overgenomen van de oorspronkelijke initiatiefnemer. De ontwikkelaar kon geen geschikte partner vinden om het project binnen het budget én de beperkte tijdsspanne te realiseren. Cordeel durfde het wel aan, heeft het plan overgenomen van de ontwikkelaar en de bouw en realisatie op zich genomen. “Dat alles speelde vorig jaar juni”, weet Maarten van der Zwan Cordeel. “We hebben de juiste partners om ons heen verzameld, een lean-planning geformuleerd en zijn eind november 2016 gestart met de uitvoering.”

Harde deadline
Het zeven verdiepingen hoge woongebouw telt 280 zelfstandige wooneenheden, waarvan 259 inmiddels bewoond door studenten van de Erasmus Universiteit. De overige 21 zijn bestemd voor bachelor-studenten die in december hun intrek nemen. “De opleverdatum van 1 september 2017 was een harde deadline”, zegt Van der Zwan. “Na het slaan van de eerste paal eind november was in week 13 van dit jaar de begane grondvloer gereed. Vervolgens hebben we in een tijdsbestek van slechts zes weken het betonnen casco overeind gezet. Op het moment dat de vierde verdieping van het casco nog in aanbouw was, startte gevelbouwer Blitta op de eerste verdieping al met het dichtzetten van de gevel met de sterk geprefabriceerde SIPS-elementen. Doordat deze elementen de gevel direct wind- en waterdicht maken, konden we de afbouw een week of zeven vervroegen. In 23 weken tijd hebben we 280 woningen opgeleverd vanaf de begane grondvloer tot aan het laatste schroefje.”


In slechts 23 weken tijd is het complex gerealiseerd, vanaf de begane grondvloer tot aan het laatste schroefje.

Prettige samenwerking
“De onderliggende lean-planning maakte dat we het bouwtempo en het proces perfect konden managen”, blikt Van der Zwan terug. “Zowel de architect als de constructeur vielen onder onze auspiciën. Op die manier konden we snel schakelen. Elke dag zaten we bovendien samen met alle bouwpartners een kwartiertje om tafel om eventuele uitdagingen dezelfde dag nog met elkaar te ondervangen. Betrouwbare partners zijn ontzettend belangrijk om een dergelijk project te kunnen realiseren. Ook zij moeten immers alle afspraken volgens planning nakomen. We hebben de samenwerking dan ook als uitermate prettig ervaren.”

De 280 appartementen beschikken over een leefoppervlakte van 22 vierkante meter met een natte cel van 2, 5 vierkante meter, voorzien van een douche, toilet en wastafel. Van der Zwan: “De appartementen zijn voorzien van een pvc-vloer en volledig uitgerust met een keuken met kookplaat, circulatiekap, koelkast en combimagnetron. Zelfs de bedden zijn standaard aanwezig. De studenten hoeven slechts hun koffer mee te nemen. De studenten huren het appartement van het Belgische Xior Student Housing, die de studentenhuisvesting één op één van ons heeft overgenomen. Xior timmert hard aan de weg in Nederland en verhuurt al studentenwoningen in Den Haag, Eindhoven en Maastricht. En sinds dit jaar dus ook in Rotterdam.”


i-project-infov3Projectinfo

Snelle geveldichting
Blitta heeft de complete buitenschil verzorgd van Studentenhuisvesting Woudestein. Volgens Frank Vergeldt van Blitta zat de uitdaging met name in het korte tijdsbestek waarin het gebouw wind- en waterdicht gemaakt diende te worden.

“We hadden slechts tien weken de tijd”, zegt hij. “Omwille van dat hoge tempo hebben we gekozen om de geveldichting – van de eerste verdieping tot de dakrand – te realiseren met SIPS-elementen van Kingspan Unidek. Het resulteert in een goed isolerende gevel voor een relatief beperkt budget. Bovendien konden we de elementen volledig afmonteren op de productielocatie van Kingspan Unidek. Hier hebben we de aluminium kozijnen geplaatst en voorzien van de beglazing, het zetwerk op de dagkanten verzorgd, alsmede de voorbereiding voor de gevelafwerking. De elementen werden kant-en-klaar naar de bouwlocatie getransporteerd en direct ingehesen. Na de geveldichting zijn we gestart met de esthetische afwerking. De gevelbekleding bestaat uit aluminium zetwerk in een wafelstructuur met verschillende afmetingen, die Cladding Partners voor ons heeft verzorgd. De uitstekende delen zijn in composiet uitgevoerd omwille van de stabiliteit en de geluidswerende kast erachter. De uitstraling is echter identiek. Het grote voordeel van de SIPS-elementen is dat zowel aan de buiten- als binnenzijde in het gevelelement overal schroeven aangebracht kunnen worden. Voor de buitenafwerking betekent dit ongelimiteerd schroeven in de dekhuid. We hebben de esthetische en ventilerende buitenschil dus rechtstreeks op de elementen geschroefd.”

In totaal heeft Blitta ruim 4.000 m² SIPS-elementen verwerkt in de gevels. Daarnaast heeft de firma uit Venray ook nog 1.000 m² aan vliesgevels op de begane grond gerealiseerd.

Tekst | Roel van Gils Beeld | Frank Hanswijk


De bouw van Studentenhuisvesting Woudestein kenmerkte zich door een zeer korte doorlooptijd. Een snelle geveldichting was een must om voor het begin van het nieuwe studiejaar te kunnen opleveren. Gevelbouwer Blitta heeft daarom bewust gekozen voor de SIPS-elementen van Kingspan Unidek. Maar die korte doorlooptijd was niet de enige reden voor de keuze van de geprefabriceerde SIPS-elementen.

De ruggengraat van de nieuwe studentencampus bestaat uit een betonnen casco. “De gevel is vóór de constructie door gerealiseerd en vormt een integraal geheel”, zegt Rolf Pennings, Sales Manager van Unidek SIPS. “Door de specifieke detaillering van de SIPS-elementen is een ononderbroken isolatielaag gegarandeerd, ook bij het koppelen van de elementen in het gevelvlak. Een ander groot voordeel en volgens Blitta dé USP van SIPS is het damp-open karakter. Er hoeft in tegenstelling tot bij een HSB-constructie nadien geen dampdichte laag aangebracht te worden. Ook de naden hoeven qua dampdichtheid niet afgeplakt te worden. Dat scheelt ontzettend veel tijd.”

Constructief en maatvast
Kingspan Unidek heeft de 471 SIPS-elementen in een tijdsbestek van tien weken geproduceerd. “In dit geval is gekozen voor een Rc van 4.5”, zegt Pennings. “We kunnen de elementen produceren tot een Rc van 7.0. De SIPS-elementen kenmerken zich door een constructief sterke kern, zijn maatvast en licht van gewicht. Na plaatsing kan de afbouw in feite al beginnen. Ook dat scheelt weer tijd. De elementen maken de gevel direct wind- en waterdicht. We bieden gevelbouwers tevens de mogelijkheid een ruimte in onze fabriek te reserveren om de elementen verregaand te prefabriceren. Blitta heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt en de elementen voorzien van een waterkerende en damp-open folie, de kozijnen en het glas geïntegreerd en zelfs een deel van de voorbereiding voor de esthetische aluminium gevelbekleding voorzien. De elementen zijn vervolgens just-in-time naar de bouwplaats getransporteerd en ingehesen. Mede door deze sterk geprefabriceerde SIPS-elementen kon de harde deadline van 1 september gehaald worden.”

 

Tekst | Roel van Gils Beeld | Kingspan Unidek

Stedenbouw partners