Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Business Park Flight Forum Eindhoven | Nieuw DC wordt het meest prominente gebouw op Business Park Flight Forum

Business Park Flight Forum Eindhoven | Nieuw DC wordt het meest prominente gebouw op Business Park Flight Forum

Business Park Flight Forum in Eindhoven krijgt er binnenkort een nieuw distributiecentrum bij. In opdracht van KERO Vastgoedontwikkeling ontwierpen de architecten van Pauwert Architectuur een opvallende nieuwbouw met een goudkleurige gevel, BREEAM ‘Very Good’ gecertificeerd. Aannemersbedrijf M.P. Drijvers B.V. kreeg de opdracht voor de bouw van de ruime hal van 20.000 m² en een aanpalende kantoorruimte van 1.000 m². De aannemer startte begin maart met de werkzaamheden, eind 2019 moet het project af zijn.

Flight Forum is hét Brainport businesspark van Eindhoven. Op dit gemengd bedrijvenpark met een totale omvang van ongeveer 65 hectare vlakbij Eindhoven Airport liggen bedrijfspanden als zwerfkeien verspreid in het landschap. Het businesspark omvat onder meer het distributiecentrum Silver Forum, dat een opvallende, organische vorm heeft met een zilverkleurige gebogen gevelafwerking. “In opdracht van KERO Vastgoedontwikkeling wordt de centrale cluster op het terrein nu afgewerkt met Gold Forum, dat architecturaal en functioneel één geheel vormt met Silver Forum”, zegt Martin Drijvers, vijfde generatie van het gelijknamige aannemingsbedrijf. “Het nieuwe distributiecentrum krijgt een goudkleurige gebogen gevelafwerking en wordt na oplevering het meest prominente gebouw op de site.”

BREEAM ‘Very Good’ gecertificeerd

Aannemersbedrijf M.P Drijvers B.V. werd opgericht in 1902 door Michel Drijvers en is meer dan 100 jaar later uitgegroeid tot een allround aannemer voor nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie en onderhoud. Het familiebedrijf uit ‘s-Hertogenbosch wordt inmiddels geleid door de vierde generatie Drijvers, beschikt over een vast team van vijfendertig ervaren medewerkers en voert opdrachten uit voor particulieren, woningbouwcorporaties, gemeenten en onderwijsinstellingen, maar ook voor bedrijven en projectontwikkelaars. Recente projecten zijn de transformatie van klooster Mariënburg in ’s-Hertogenbosch tot JADS University Campus, de transformatie van het voormalige Philips NatLab in Eindhoven tot creatieve vakschool Sint-Lucas en de renovatie van de Petruskerk in Vught tot ontmoetingscentrum DePetrus.

“Ook voor KERO Vastgoedontwikkeling hebben we in het verleden naar tevredenheid projecten uitgevoerd, waaronder de nieuwbouw van een distributiecentrum in Venlo. Daarom contacteerden ze ons ook voor de realisatie van het nieuwe distributiecentrum in Eindhoven met een bedrijfshal van 20.000 m² en 1.000 m² aan kantoorruimte. Het nieuwbouwvolume steunt op een grote staalconstructie en een gevel met een organische vorm in goudkleurige sandwichpanelen. In de hal werd gekozen voor een vlakke betonvloer, terwijl in de kantoren geopteerd werd voor een cementdekvloer. Overal werd LED-verlichting met bewegingsdetectie en daglichtsensoren voorzien”, licht Drijvers het project toe. “Voor ons is dit het eerste BREEAM ‘Very Good’ gecertificeerde project. Daarom hebben we ook een adviseur in de arm genomen, die ons in elke fase kon begeleiden om het project tot een goed einde te brengen.”

Deadline eind 2019

De aannemer startte begin maart van dit jaar met de werkzaamheden en tegen het bouwverlof was de bedrijfshal waterdicht afgewerkt. Vandaag wordt nog hard gewerkt om ook de kantoorruimtes verder af te werken. “Tegen het einde van dit jaar moet het project helemaal af zijn”, sluit Drijvers af. “Intussen hebben we met KERO Vastgoedontwikkeling al een contract afgesloten voor een volgend project, dit keer met BREEAM ‘Outstanding’-certificatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details