Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Business Park Flight Forum Eindhoven | Distributiecentrum krijgt PVC-dakbedekking geschikt voor plaatsing van zonnepanelen

Business Park Flight Forum Eindhoven | Distributiecentrum krijgt PVC-dakbedekking geschikt voor plaatsing van zonnepanelen

Het Eindhovense dakAlliance is een relatief jong bedrijf dat pas 5 jaar geleden werd opgericht door Koos van Dommelen en Bart van Goch. Beide eigenaars hadden echter al meer dan 25 jaar specifieke ervaring op het gebied van innovatieve dakoplossingen, productinnovatie en projectmanagement.

“Zoals onze naam al doet vermoeden, zijn we gespecialiseerd in dakbedekking en werken we liefst samen met een selecte groep van aannemers en leveranciers om opdrachtgevers een geschikte oplossing voor hun projecten aan te bieden”, stelt Van Goch. “Onze corebusiness ligt in het leveren en plaatsen van duurzame oplossingen voor nieuwbouw en renovatieprojecten, maar ook in het onderhoud van bestaande daken. We zijn goed in het creëren van platte daken, bijvoorbeeld groendaken of energiedaken, en het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen op het dak. Referentieprojecten zijn onder meer het Provinciehuis (torendak) van Den Bosch, het Centrumplan in Rosmalen, het Afrika Museum in Berg en Dal en Sportcomplex Drieburcht in Tilburg.”

De architect en opdrachtgever creëerden een iconosch gebouw met een opvallende gevel en kozen voor een esthetische en vooral duurzame dakafwerking.

 

Drijvers is één van die aannemingsbedrijven waar ze bij dakAlliance regelmatig mee samenwerken. Ook voor het nieuwe distributiecentrum Gold Forum in Eindhoven contacteerde de aannemer Van Dommelen en Van Goch. “Architectenbureau Pauwert en opdrachtgever Kero Vastgoedontwikkeling creëerden een iconisch gebouw met een opvallende goudkleurige gevel en kozen eveneens voor een esthetische en vooral duurzame dakafwerking. We monteerden een dakbedekking op basis van PVC dik 1,5 mm van Alkorplan en PIR-isolatie van Unilin, die uiterst geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Bovendien zijn ook de veiligheidssystemen, met andere woorden de lijnsystemen met synthetische kabels van MARQ, van onze hand”, licht Van Goch toe.

“Technisch gezien is dit project dan wel niet zo uitzonderlijk, maar de oppervlakte van 20.000 m² en het feit dat het gaat om een BREEAM-project maken het toch speciaal. Bovendien krijgen we te maken met een vrij korte doorlooptijd. Zo moest de hal tegen het bouwverlof volledig waterdicht afgewerkt zijn. De uitzonderlijke weersomstandigheden met dagen lang een extreem hoge temperatuur waren een niet te onderschatten factor. Onze teams, goed voor zowat vijftien mensen, begonnen ’s morgens om 5 uur, zodat ze tegen de middag naar huis konden. In een mum van tijd was deze fase van de werkzaamheden afgerond. Nu volgt nog de tweede fase, waarbij het dak van de kantoorruimte aangepakt wordt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details