Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Buitenhekwerken leveren belangrijke bijdrage aan New Yorkstijl Little C

_DSC7629

6 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dankzij de stoere bakstenen gevels, grote raampartijen, expressieve stalen hekwerken en robuuste loopbruggen ademt woon- en werkgebied Little C straks de sfeer van de New Yorkse wijk Greenwich Village.

Tekst | Lieke van Zuilekom    

In opdracht van Bouwcombinatie Little C V.O.F. (TBI-bedrijven ERA Contour en J.P. van Eesteren) verzorgt specialist in stalen trappen en balustrades Wolter Tijdink B.V. de engineering, productie, conservering en montage van alle buitenhekwerken. Van de balkonhek­werken en terrashekwerken tot de hekwerken voor de loopbruggen en externe vluchttrappen.

Voor de vijftien woonblokken worden in totaal drie typen hekwerken gerealiseerd, vertelt Bastiaan te Poele, Technisch Directeur bij Wolter Tijdink B.V.. “Allereerst maken wij een spijlenhekwerk, waarbij de spijlen door de boven- en onderregel van het hekwerk lopen. Dit geeft de indruk van een stijlvol smeedhekwerk. Bovendien realiseren we een industrieel hekwerk, waarbij uit een staalplaat een motief met kruizen en spijlen wordt uitgesneden. Het derde hekwerktype betreft een sierhekwerk, waarbij elegante, ronde vormen uit een plaat worden uitgesneden. De industriële en sierhekwerken worden geleverd in verschillende versies, met afwijkende bovenregels en hekeinden.”

Met het ontwerp van Ruud Jan Kokke als onderlegger heeft Wolter Tijdink B.V. de engineering voor alle buitenhekwerken verzorgd. In de modern uitgerust fabriek in Borculo worden alle hekwerken geproduceerd, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van de nieuwste lasersnijtechnieken, een kantbank en een CNC-gestuurde pons-zaagstraat. Het laswerk gebeurt ambachtelijk met de hand, vertelt Te Poele. “Vervolgens worden alle buitenhekwerken geconserveerd. Om oxidatie te voorkomen, worden de hekwerken achtereenvolgens thermisch verzinkt en gepoedercoat in een zwarte kleurtint. In totaal produceren en monteren we circa 2,2 kilometer aan buitenhekwerken. De vluchttrappen beslaan in totaal zo’n 65 verdiepingen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details