Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
BUILD BEYOND TOMORROW
WICTEC EL EVO (Beeld: Imagen Subliminal, Miguel de Guzmán en Rocío Romero)

BUILD BEYOND TOMORROW

In 2050 zal naar verwachting 70 procent van de wereldbevolking in steden en stedelijke gebieden wonen. Hierdoor zullen het energieverbruik en de CO2-uitstoot van gebouwen flink toenemen. “Onze sector is goed voor circa 39 procent van de wereldwijde energie-gerelateerde CO2-uitstoot”, weet Perry Hermans, Country Manager Benelux WICONA GEVELSYSTEMEN bij Hydro Building Systems. “Investeringen in nieuwe gebouwen zullen dan ook een enorme impact hebben op onze levenskwaliteit én de klimaatverandering. Alle relevante kennis en ervaring die wij in de afgelopen 70 jaar hebben opgedaan, zetten wij graag in om deze impact te verminderen. Bijvoorbeeld door circulaire aluminiumproducten te ontwikkelen en produceren, die helpen om de CO2-uitstoot in de gebruiksfase zoveel mogelijk te verlagen. De ambitieuze doelstelling die wij onszelf hiervoor hebben opgelegd, is 50 procent minder CO2-uitstoot in 2025….”

Om deze doelstelling te bereiken, gaat WICONA verder dan gerecycleerde, CO2-arme aluminiumproducten, vertelt Hermans. “We voeren elk onderdeel van ons bedrijf zo duurzaam mogelijk uit. Dit begint met de oorsprong van het metaal. Voor onze productie gebruiken wij Hydro CIRCAL aluminium, dat één van de laagste koolstofemissies ter wereld heeft. Bovendien werken we actief samen met partners van gerecycleerde aluminium onderdelen die onze ambities en waarden delen. Wij verminderen en optimaliseren het energieverbruik op onze productiesites voortdurend, door te investeren in schonere en hernieuwbare (groene) energie. Bovendien gebruiken we minder verpakkingsmaterialen en zoeken we actief naar mogelijkheden om op een duurzame en energiezuinige manier te kunnen leveren. Want duurzaamheid begint bij onszelf. Het stroomt door elke beslissing en actie die we nemen.” Toch verliest WICONA ook het bredere plaatje niet uit het oog. “Om écht het verschil te maken, kijken we niet bedrijfsbreed, niet marktbreed, maar wereldwijd”, aldus Hermans. “Als onderdeel van Hydro verbinden we ons bijvoorbeeld aan de maatschappelijke ambitie om tegen het eind van 2030 maar liefst 500.000 mensen de kans te geven op onderwijs. Zo bouwen we aan een betere toekomst voor iedereen. Ook ná morgen.”

WICTEC 60 NG. (Beeld: Evaldas Lasys)

Brede betrokkenheid

WICONA laat zijn sterke betrokkenheid met het milieu op allerlei gebieden zien. Niet alleen door hoog in te zetten op gerecycleerde en koolstof­arme materialen, maar ook met een uitgekiend productdesign dat is aangepast aan een circulaire economie en dat geproduceerd wordt binnen een verantwoorde toeleveringsketen. “Alle verklaringen op dit vlak zijn gecertificeerd door externe organisaties, waarmee we maximale transparantie garanderen”, aldus Hermans. “Bij het verkleinen van de CO2-footprint (carbon footprint) van een gebouw houden we rekening met álle emissies die tijdens de levenscyclus van dit gebouw gegenereerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de operationele emissies, emissies voor ingebruikname en opgenomen emissies. Want alleen door al deze emissies te reduceren, kunnen we écht circulaire, CO2-arme en kwalitatief hoogwaardige ramen, deuren en gevels leveren.”

WICTEC EL EVO

WICONA levert al haar producten in Hydro CIRCAL. Dit geldt tevens voor de nieuwste productinnovaties, zoals de WICTEC EL EVO; een innovatief elementgevelsysteem uit één stuk dat individueel kan worden aangepast aan de projectspecifieke eisen. “Alle elementen van WICTEC EL EVO worden vervaardigd in gecontroleerde werkplaatsomgevingen, zonder beïnvloed te worden door externe (weers)omstandigheden”, aldus Hermans. “Dit resulteert in een constante, hoge kwaliteit en in een stabiel eindproduct dat snel en efficiënt ter plaatse gemonteerd kan worden. De profielen worden zorgvuldig geëxtrudeerd uit Hydro’s CIRCAL 75R aluminium; een hoogwaardige aluminiumlegering van ten minste 75% gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer schroot).”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details