Bresc
01:40
03-12-2018

Bresc, Werkendam

Wanneer eind 2018 de ingebruikname een feit is, beschikt Bresc over een nieuw en eigentijds bedrijfspand op bedrijventerrein Kop van Brabant in Werkendam. De nieuwbouw van de specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten omvat 4.250 m² productie-, opslag- en vriesruimte, 1.200 m² kantoorruimte en 125 m² facilitaire ruimte. Het nieuwe onderkomen stelt Bresc in staat verder te groeien en in de interne logistiek en productie efficiënter te werken.

Voorafgaand aan de bouw van het op 14 september jl. opgeleverde pand definieerde Bresc een aantal duidelijke wensen en eisen. Allereerst had het bedrijf de nadrukkelijke behoefte om de voorheen in Sleeuwijk

Tekst: Chris Elbers
Beeld: Aan de Stegge Twello B.V.
Projectinfo

Foodsafe bouwen op topniveau
Qua voedselveiligheid en hygiëne is binnen de nieuwbouw van Bresc aan alle geldende HACCP-, BRC- en NVWA-eisen voldaan. KIM Nederland, koploper wat betreft deze aspecten, heeft het gebouw middels een hoogwaardige afwerking dan ook naar volle tevredenheid opgeleverd. 

“Als specialist binnen de koel- en vrieshuisbouw en isolatiesysteembouw zijn we vooral actief binnen de foodsector”, zegt Gerard Scherff, sales manager bij de in 1968 opgerichte en vanuit Apeldoorn opererende Koel Isolatie Maatschappij Nederland. “Daar waar de eisen het hoogst zijn, creëren we een luchtdichte schil, een optimale isolatie en controleerbare, diffusiedichte binnenruimten. Zo ook in Werkendam. De luchtdichtheid van het pand, de ingenieus bevestigde buitengevels en de coating van de wandafwerking: alles is van absolute topkwaliteit, voldoet aan de hoogste normen en is volledig in overeenstemming met de laatste technieken.” En dat is terug te zien in het nieuwe onderkomen van Bresc, een eigentijds gebouw waarbinnen KIM Nederland ook de montage van de geboden oplossingen verzorgde. “De kwaliteit van een goed product gaat verloren wanneer het door verkeerde handen wordt aangebracht”, aldus Scherff. “Daarom nemen we ook de montage zelf geheel voor rekening. Met als resultaten een topproduct dat werkt en een aanzienlijke verkorting van de bouwtijd.”

Lees meer over: Bresc , Utiliteitsbouw , Werkendam

Stedenbouw partners

W-installatiesGlobal Foods Innovation Centre