Bresc
01:40
03-12-2018

Bresc, Werkendam

Wanneer eind 2018 de ingebruikname een feit is, beschikt Bresc over een nieuw en eigentijds bedrijfspand op bedrijventerrein Kop van Brabant in Werkendam. De nieuwbouw van de specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten omvat 4.250 m² productie-, opslag- en vriesruimte, 1.200 m² kantoorruimte en 125 m² facilitaire ruimte. Het nieuwe onderkomen stelt Bresc in staat verder te groeien en in de interne logistiek en productie efficiënter te werken.

Voorafgaand aan de bouw van het op 14 september jl. opgeleverde pand definieerde Bresc een aantal duidelijke wensen en eisen. Allereerst had het bedrijf de nadrukkelijke behoefte om de voorheen in Sleeuwijk en Giessen ontplooide bedrijfsactiviteiten op één centrale locatie onder te brengen. Verder was het zaak om, met het oog op de medewerkers, in de huidige regio gevestigd te blijven. Last but not least diende de nieuwe locatie naadloos aan te sluiten bij de gastronomische uitstraling van Bresc. Een divers behoeftenpakket dat door Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello in hechte samenwerking met RoosRos Architecten en het projectteam van Bresc vakkundig en maatgericht werd ingevuld. “Het feit dat de keuze van Bresc op ons is gevallen, heeft alles te maken met onze ruime bouwervaring in de voedingsmiddelenindustrie”, zegt projectleider Alwin Smeenk. “De ontwikkeling en realisatie van bedrijfsmatig en commercieel vastgoed is onze specialiteit, van ontwerp tot en met de bouw. Daarnaast hebben we op dit vlak een aantal klinkende referenties aan Bresc kunnen overleggen.”

Bresc

Slim bouwen en installeren
Door de keuzemogelijkheden en gevolgen op een zeer heldere manier inzichtelijk te maken, wist Aan de Stegge Twello Bresc volledig te ontzorgen en kon Bresc weloverwogen keuzes maken. “Door een gedeelte van de kantoren boven de productieruimte te realiseren, wordt er bijvoorbeeld behoorlijk bespaard op het aantal vierkante meters”, vervolgt Smeenk. “Verder is er in bouwteamverband prettig en nauw samengewerkt met gespecialiseerde wandenbouwers, vloerenbedrijven en installateurs. Dat laatste heeft alles te maken met het feit dat bij gebouwen in de voedingsindustrie de installaties het meest complexe en kostbare onderdeel vormen. Door al tijdens het engineeringstraject met het complete bouwteam alle keuzes en werkzaamheden vast te leggen, hebben we Bresc vooraf duidelijkheid kunnen geven over de totale investering.” 

Bresc

Proactief
Samen met de bouwpartners voerde Aan de Stegge Twello in Werkendam een grote diversiteit aan werkzaamheden uit. Zo monteerde het bouwbedrijf de staalconstructie van het pand en werden de vriescel, productiehal en expeditieruimte van dakbedekking voorzien. “Tevens hebben we de buitenvloer, laadkuilvloer en twee druklagen gestort, alsmede de vloeren in het productie-, expeditie- en kantoorgedeelte. Daarnaast zijn door ons de installaties, sandwich binnenbladen en sandwich plafonds in het gebouw aangebracht”, aldus Smeenk, die terugkijkt op een succesvol verlopen project. “Dergelijke processen zijn vaak gebaseerd op voortschrijdend inzicht. Je kunt in het voortraject namelijk wel van alles bedenken, tijdens de uitvoering kan er nog het nodige wijzigen. Dat is ook hier weer gebleken. Door proactief te werken zijn we er echter in geslaagd om een pand te realiseren dat nóg beter aan de eisen van de opdrachtgever voldoet dan oorspronkelijk was geformuleerd. Dat verdient een dik compliment aan alle betrokkenen.”   

Bresc

Tekst: Chris Elbers
Beeld: Aan de Stegge Twello B.V.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Foodsafe bouwen op topniveau
Qua voedselveiligheid en hygiëne is binnen de nieuwbouw van Bresc aan alle geldende HACCP-, BRC- en NVWA-eisen voldaan. KIM Nederland, koploper wat betreft deze aspecten, heeft het gebouw middels een hoogwaardige afwerking dan ook naar volle tevredenheid opgeleverd. 

“Als specialist binnen de koel- en vrieshuisbouw en isolatiesysteembouw zijn we vooral actief binnen de foodsector”, zegt Gerard Scherff, sales manager bij de in 1968 opgerichte en vanuit Apeldoorn opererende Koel Isolatie Maatschappij Nederland. “Daar waar de eisen het hoogst zijn, creëren we een luchtdichte schil, een optimale isolatie en controleerbare, diffusiedichte binnenruimten. Zo ook in Werkendam. De luchtdichtheid van het pand, de ingenieus bevestigde buitengevels en de coating van de wandafwerking: alles is van absolute topkwaliteit, voldoet aan de hoogste normen en is volledig in overeenstemming met de laatste technieken.” En dat is terug te zien in het nieuwe onderkomen van Bresc, een eigentijds gebouw waarbinnen KIM Nederland ook de montage van de geboden oplossingen verzorgde. “De kwaliteit van een goed product gaat verloren wanneer het door verkeerde handen wordt aangebracht”, aldus Scherff. “Daarom nemen we ook de montage zelf geheel voor rekening. Met als resultaten een topproduct dat werkt en een aanzienlijke verkorting van de bouwtijd.”

Lees meer over: Bresc , Utiliteitsbouw , Werkendam

Stedenbouw partners

W-installatiesGlobal Foods Innovation Centre