Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bredenoord Apeldoorn | Duurzame elektrotechniek en werktuigbouw voor nieuwbouw van leverancier in energiesystemen

Bredenoord Apeldoorn | Duurzame elektrotechniek en werktuigbouw voor nieuwbouw van leverancier in energiesystemen

Familiebedrijf Hollander Techniek, met vestigingen in Apeldoorn, Almere, Amersfoort en Almelo, focust al 45 jaar op de realisatie van integrale technische oplossingen op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, beveiliging, ICT, zwembadtechniek, industriële automatisering, robotisering en retailtechniek.

“We helpen klanten met de (her)ontwikkeling van gebouwen, procesoptimalisaties en verschillende store solutions. We voeren al jarenlang service- en onderhoudswerkzaamheden uit voor de firma Bredenoord uit Apeldoorn, één van onze trouwe klanten. Bovendien zijn we verantwoordelijk voor de aanpassingen aan hun gebouwgebonden installaties”, licht projectleider utiliteit Marcel Pieper toe. “Daarom maken we ook deel uit van het bouwteam voor de realisatie van de nieuwbouw van Bredenoord, bestaande uit een werkplaats, magazijn en kantoorruimtes. In een eerste fase werkten onze adviseurs elektrotechniek en werktuigbouw samen met andere partners een compleet ontwerp uit. Daarna integreerden onze engineers alle bouwkundige elementen, alsook de proces- en gebouwgebonden installaties in een 3D-Revitmodel, dat de basis vormt voor de uitvoering door ons projectteam, bestaande uit twee projectleiders en werkvoorbereiders, BIM-modelleurs en software engineers voor de meet- en regeltechniek.”

In december 2019 moet de nieuwbouw volledig opgeleverd zijn. De monteurs en onderaannemers zijn dan ook druk bezig met de montage van de verschillende duurzame elementen. “Zo zullen de kantoren en productiehal bijna het hele jaar door gekoeld en verwarmd worden door middel van een lucht/water-warmtepompinstallatie. De regeltechniek van Priva in combinatie met de Cloud Energy Optimizer moet ervoor zorgen dat de klimaatinstallatie op basis van de 24-uurs weersvoorspelling gestuurd wordt en benut de warmtecapaciteit in het gebouw om een aangenaam en energie-efficiënt binnenklimaat te creëren. Het bouwteam koos ook voor LED-verlichting en zonnepanelen”, geeft de projectleider aan. “Bij de uitvoering van dit project zijn heel wat partijen betrokken. Een goede samenwerking tussen de klant, leveranciers, hoofdaannemer Nikkels en alle meewerkende partners was cruciaal voor een vlot en nauwkeurig verloop van de werkzaamheden.”

Hollander Techniek is ook betrokken bij heel wat andere projecten, waaronder het Global Foods Innovation Centre van Unilever (Wageningen), de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College (Amstelveen) en de verbouwing van het crematorium in Almere.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details