Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

‘Brandwerende én beloopbare ramen sieren cantilever Sluishuis’

De ramen zijn steeds van onderaf op hun plek gehesen en onder de sparingen geplaatst. Vervolgens zijn ze via een hijsconstructie in de appartementen in de sparingen gehesen.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | M.C. Kersten BV

8 november 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Constructief denken en bouwen met passie voor metaal. Dat is de ambitie van M.C. Kersten BV, die ook bij de nieuwbouw van Sluishuis Amsterdam perfect tot uiting komt. In opdracht van bouwcombinatie Sluishuis (VORM Bouw/BESIX) heeft het familiebedrijf de brandwerende en beloopbare ramen voor de cantilever ontworpen, geproduceerd, getest én gemonteerd.

DESIGN & BUILD

“De cantilever is de oplopende schuine zijde van het gebouw, waar de boten straks onderdoor varen”, vertellen projectleiders Ronald Struik en Sander Kersten van M.C. Kersten BV. “De architect had EI60 brandwerende en beloopbare ramen opgenomen in zijn ontwerp voor de hellende gevel, maar deze ramen bleken nergens in de markt te koop. Daarom hebben wij speciaal voor dit project nieuwe ramen ontwikkeld, met stalen vliesgevelprofielen en beloopbaar glas. De gewenste brandwerendheid van EI60 is succesvol getest bij Efectis in Bleiswijk.”

In totaal telt de cantilever zeven bouwlagen. “Voor de montage hebben wij in eigen beheer een hijsconstructie ontwikkeld”, vertelt Struik. “De ramen zijn steeds van onderaf op hun plek gehesen en onder de sparingen geplaatst. Vervolgens zijn ze via een hijsconstructie in de appartementen in de sparingen gehesen. De onderste ramen zijn gemonteerd met behulp van een hoogwerker. Voor de bouwlagen daarboven hebben wij gewerkt vanaf een steiger op de werkvloer. Eind oktober zijn de laatste ramen geplaatst.”

De onderste ramen zijn gemonteerd met behulp van een hoogwerker.

VISITEKAARTJE

Het Sluishuis is een mooi visitekaartje voor de kennis, knowhow én totaaldienstverlening van M.C. Kersten BV. “Met dit project bewijzen wij andermaal dat wij geen uitdaging uit de weg gaan”, benadrukt Kersten. “Ook wanneer de klant oplossingen in staal bedenkt die nog niet in de markt verkrijgbaar zijn, is M.C. Kersten BV dé ideale en allround partner voor ontwerp, productie, tests én montage. Architecten en aannemers die zich hierdoor uitgedaagd voelen, zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen.”

OVER M.C. KERSTEN BV

M.C. Kersten BV is gespecialiseerd in het ontwerp en de realisatie van complexe metaalconstructies, trappen, liftschachten, hekwerken, kozijnen, vliesgevels, deuren en zelfs kunstwerken. In alle projecten staan kwaliteit én klantgerichtheid voorop.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details