Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Brandwerend glas maakt uw gebouw veiliger
Het nieuwe bedrijvencomplex van Lely in Maassluis met pyropane glas.

Brandwerend glas maakt uw gebouw veiliger

Wist u dat brandwerend glas een enorme bijdrage levert aan het brandveilig maken van een gebouw? Het is te combineren met alle andere soorten beglazing en is gewoon transparant. U merkt dus geen verschil, totdat het verschil levens redt. AGC Glass produceert onder de naam Pyrobel een compleet assortiment aan brandwerend glas dat voldoet aan alle geldende eisen, normen en richtlijnen omtrent brandbeveiliging.

Normaal glas breekt al vrij snel wanneer er brand uitbreekt. Het brandwerend glas van AGC Glass daarentegen schuimt op tijdens brand, waardoor het een brandvertragende werking heeft van 30 of 60 minuten. Bovendien beschermt het tegen warmtestraling en zorgt het voor thermische isolatie. Hiermee is het geschikt voor brandcompartimentering, overslag en vluchtwegen. 

Het Möbius in Brussel werd voorzien van Pyrobel glas.

Testen en keuren

AGC Glass maakt al veertig jaar brandwerend glas en test al haar producten uitvoerig. Het bedrijf voert meer dan honderd testen per jaar uit, vertelt Jan Liebeton, productmanager brandwerend glas. “Het kan gecombineerd worden met al het andere glas dat wij produceren. Het heeft dan dezelfde coating, lichttransmissie en overige technische waardes. Ook kan het gecombineerd worden met andere veiligheidseisen, bijvoorbeeld op het gebied van inbraak. En ook die mogelijkheden zijn uitvoerig getest en gekeurd.”

Op de website van Pyrobel vindt u volop informatie over brandwerend glas.

Nieuwe productlijn

Onlangs voegde AGC een nieuwe productlijn toe aan haar assortiment, waarmee ze nog grotere afmetingen aankan: Pyrobel-T. Er zijn nu glasplaten beschikbaar van 2 bij 4,5 meter. Hiermee heeft het bedrijf een grote mogelijkheid aan producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Pyrobel is Cradle-to-Cradle Silver gecertificeerd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details