Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Brandweerkazerne RTHA, Rotterdam | Installaties die aansluiten op het bedrijfsmodel

Brandweerkazerne RTHA, Rotterdam | Installaties die aansluiten op het bedrijfsmodel

De installaties voor de nieuwe brandweerkazerne van Rotterdam The Hague Airport werden verzorgd door Van Rennes Elektro- en Installatietechniek. In opdracht van De Vries en Verburg en naar het ontwerp van Moen & van Oosten Architekten nam zij zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties voor haar rekening, van detailengineering tot realisatie.

Brandweerkazerne

De volledig gasloze kazerne heeft diverse gebruiksfuncties en het vloeroppervlak beslaat zo’n 2.270 m². Op de begane grond bevinden zich de remise voor de uitrukvoertuigen, een fitnessruimte, een centrale sporthal en diverse kantoren en instructieruimtes. Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers, woonkamer en eetkeuken van de 24-uurs dienst gesitueerd. Buiten de kazerne bevindt zich een sportveld. Vanuit elk punt in het gebouw moeten de brandweerlieden de voertuigen binnen 30 seconden kunnen bereiken. Deze eis resulteert in een logistiek compact gebouw met korte, heldere looplijnen.

Duurzaamheid

De energiezuinige nieuwbouw is voorzien van warmtepompen en de sheddaken zijn voorzien van zonnepanelen. Daarnaast genereert de trombewand in de voorgevel zowel warm water (zonnecollector) als warme lucht (zonneschoorsteen). De mossedum dakbedekking bindt fijnstof en zorgt voor een stabielere binnentemperatuur.

Installatiebedrijf Van Rennes is sinds 1956 een gevestigde naam binnen de Hoeksche Waard. Zij richt zich op de totale ontzorging voor haar opdrachtgevers. Met ruim 100 fte’s, opgedeeld in diverse teams, regelt zij met een persoonlijke aanpak installaties die aansluiten op het bedrijfsmodel van haar klanten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details