Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Brandveilig Almende College

Brandveilig Almende College

Aan de rand van de onderwijscampus in Silvolde is het Almende College verschenen, een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met zo’n 2.300 leerlingen. De school voldoet aan de normen voor Frisse Scholen Klasse A en is bovendien brandveilig gemaakt door WIHA Brandpreventie. Dit bedrijf bracht de installatietechnische brandwerende voorzieningen aan.

Het nieuwe Almende College heeft een bruto vloeroppervlak van 5.585 m². Het was een middelgroot project voor WIHA Brandpreventie. Zodra de installateur een gedeelte van de installatie klaar had, kwam zij in actie om het leidingwerk brandwerend te maken. Alle handelingen zijn volgens de geldende richtlijnen uitgevoerd, waardoor de brandpreventie aan alle nodige eisen voldoet. WIHA Brandpreventie was er in fases aan het werk van mei tot en met december 2020. “Per compartiment handelden we het af. We liepen als het ware achter de installateur aan”, vertelt Jeroen Tempels, directeur bij WIHA Brandpreventie.

Hoofdaannemer en tevens installateur was Binx Smartility. Voor WIHA Brandpreventie was het de tweede opdracht voor deze opdrachtgever. “We hadden één aanspreekpunt voor alle disciplines en dat maakte de samenwerking erg prettig. Afspraken werden nageleefd en de communicatie was goed. Het was het begin van een mooie verdere samenwerking”, zegt Tempels.

WIHA Brandpreventie was ten tijde van het project nog gevestigd in Dinxperlo en daarom was dit project in Silvolde ook een beetje een prestigeproject, legt hij uit. “Het was praktisch in onze achtertuin en daarom vonden wij het extra leuk om deze opdracht te doen. Het Almende College is een goede school waar een positieve sfeer hangt. Daarom wilde iedereen er iets moois van maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details