Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Brandpreventie bij het Nationaal Holocaustmuseum

Specialist op het gebied van brandveiligheid

Begin 2024 opent het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam haar deuren. De brandpreventie in de voormalige Hervormde Kweekschool moest perfect op orde gebracht worden. Dit is gedaan door Fire Group uit Westzaan.

Fire Group houdt zich bezig met bouwkundige brandpreventie. Daarbij kun je denken aan brandwerende afdichtingen, brandwerende staalconstructies en bouwkundige brandveiligheid. Vorig jaar zomer werd er gestart bij het Nationaal Holocaustmuseum met de brandwerende afdichtingen en het bekleden van de staalconstructie met plaatmateriaal. Aan het eind van het jaar waren de medewerkers klaar, vertelt Hüseyin Yüce, projectleider bij Fire Group. “Het was een vrij groot project, met zo’n 1.500 meter aan staal. Dat hebben wij brandwerend bekleed. Andere brandcompartimenten hebben we afgedicht. Het gaat om het gehele pand, de gehele renovatie.”

Goede voorbereiding

Dat het de renovatie van een monumentaal pand betreft, maakt voor Fire Group niet veel uit. Zij werkt vaker binnen monumenten, maar ook aan nieuwbouw en renovaties, van woningbouw tot utiliteitsbouw. Zij is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schoolt medewerkers regelmatig bij. Er worden hoge eisen gesteld en de richtlijnen van het Bouwbesluit worden nauwgezet gevolgd. Bovendien verliep de samenwerking met opdrachtgever De Nijs erg goed, zegt Yüce. “Voor dit bouwbedrijf werken we al jaren. We leveren het complete pakket. Doordat we elkaar al jarenlang kennen, verloopt de communicatie steeds goed. De Nijs specificeert alles duidelijk en ze bereidt projecten goed voor. Hiermee wordt voorkomen dat er onnodige kosten
worden gemaakt.”

Uitdaging

De enige strubbelingen die ontstonden, betroffen de locatie. Doordat het museum zich middenin Amsterdam bevindt, was het transport moeilijker. Gelukkig was er wel een parkeerplaats geregeld, aldus Yüce. “Het was een langdurig en mooi project voor ons. Ook de medewerkers op de bouw vonden het mooi. Ze zeiden er graag aan te werken en zagen er een mooie uitdaging in. Dankzij het vertrouwen dat De Nijs in ons had, konden we meewerken aan dit mooie en grote project.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details