Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Brainport Industrie, Eindhoven | Aangenaam ondernemen in een hightechomgeving

Brainport Industrie, Eindhoven | Aangenaam ondernemen in een hightechomgeving

In de paviljoens van het business center op Brainport Industries Campus in Eindhoven worden onder andere individueel geregelde luchtbehandelingskasten geïnstalleerd. De levering en inbedrijfstelling is in handen van Ventilair Group NL BV. De specialist in ventilatieoplossingen draagt hiermee bij aan een aangenaam en duurzaam binnenklimaat.

Brainport Industries Campus is een initiatief van de coöperatie Brainport Industries, SDK Vastgoed, gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Met elkaar realiseren zij de allereerste locatie in Nederland waar hightechbedrijven samen innoveren en produceren. Deze bedrijven delen hoogwaardige faciliteiten, waaronder cleanrooms, flexibele productieruimten en magazijnen. Op de campus komen in totaal vijf gebouwclusters. Na oplevering van het eerste gebouwcluster wordt nu gebouwd aan het businesscenter voor bedrijven in de hightech- en maakindustrie. 

Brainport Industrie

In eerste instantie worden twintig paviljoens gebouwd.

Luchtbehandelingskasten voor paviljoens
Het business center wordt gerealiseerd in een hal van circa zestigduizend vierkante meter. De begane grond heeft een laboratoriumsetting, waarin bedrijven in alle openheid kennis met elkaar kunnen uitwisselen en krachten kunnen bundelen. Op de eerste en tweede verdieping komen de zogenoemde paviljoens: kantoordelen van 20 x 20 meter met een flexibele, modulaire opzet die huurders naar eigen wens kunnen inrichten. Loohuis Meulenbeld is verantwoordelijk voor onder meer de klimaatinstallaties en gaf Ventilair Group NL opdracht voor de levering en inbedrijfstelling van de luchtbehandelingskasten. Rudolf Wielink, senior sales representative bij Ventilair Group: “Per paviljoen leveren we twee luchtbehandelingskasten; op elke verdieping één. Elke luchtbehandelingskast is individueel te regelen.” 

Meedenken met installateur
Ventilair Group NL is fabrikant en distributeur van ventilatieproducten, waaronder luchtbehandelingskasten, WTW-units, luchtkanalen en ventilatoren. Met een eigen R&D-afdeling en hoogwaardige producten van zowel eigen merken als merken van andere fabrikanten, biedt Ventilair Group totaaloplossingen voor de woning- en utiliteitsbouw. “We waren al in een vroeg stadium bij de klimaatinstallaties van de paviljoens betrokken”, aldus Wielink. “We dachten met de installateur mee over een passende oplossing – letterlijk. Vanwege de kleine technische ruimten moesten de luchtbehandelingskasten zo compact mogelijk zijn. Gelukkig kunnen wij met onze luchtbehandelingskasten compact bouwen, dus dit sloot hier naadloos op aan.”

Brainport Industrie

Warmtewiel met energiezuinige motoren
De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een WTW-installatie. Deze bestaat uit een warmtewiel met energiezuinige motoren. Vergeleken met traditionele warmtewisselaars neemt een warmtewiel een stuk minder ruimte in. Daarnaast zijn warmtewielen krachtiger en duurzamer. Wielink: “Het systeem onttrekt en filtert verse buitenlucht en voert deze naar het betreffende paviljoen. De binnenlucht die weer wordt afgevoerd, wordt eveneens gefilterd. De warmte van de binnenlucht wordt onttrokken om de verse buitenlucht mee voor te verwarmen.” De luchtbehandelingskasten voldoen aan de Europese richtlijn Ecodesign ERP 2018. Deze richtlijn is sinds 1 januari 2018 van kracht en is gericht op het besparen van energieverbruik en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Samenwerking verloopt voortvarend
In eerste instantie worden twintig paviljoens gebouwd. Hiervoor heeft Ventilair Group het grootste deel van de luchtbehandelingskasten geleverd. Loohuis Meulenbeld installeert de kasten, waarna Ventilair Group NL ze in bedrijf stelt. “De samenwerking met Loohuis Meulenbeld verloopt voortvarend”, zegt Wielink. “We kennen elkaar al langer en weten wat we aan elkaar hebben. Zodra wij met een levering komen, staan hun monteurs klaar.” Ventilair Group zal ook de luchtbehandelingskasten voor de nog te realiseren paviljoens leveren en in bedrijf stellen. Wanneer dit gebeurt, is afhankelijk van de snelheid waarmee de paviljoens verhuurd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details