Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouwput uitgegraven met behulp van berlinerwandkering

Bouwput uitgegraven met behulp van berlinerwandkering

Als specialist in gecompliceerde grondinfra heeft het bedrijf uit Bunschoten de bouwplaats ingericht, bodemonderzoek en bemaling uitgevoerd en de bouwput uitgegraven, inclusief het verzorgen van de afzet van de grond.

“De werkzaamheden zijn eind 2019 gestart en met wat afrondende dienstverlening daargelaten nagenoeg voltooid”, zegt projectleider Stefan Albers. “Wij hebben allereerst de bouwplaats ingericht met industrieplaten en het ketenpark aangesloten op het riool.” Ter aanvulling op de damwanden van Heijmans Bouw is aan één zijde van de kavel een grondkerende berlinerwandkering aangelegd door Bonneveld (stalen H-balken met betonplaten). Deze is na het aanvullen van de bouwput weer verwijderd. De bemaling is uitgevoerd met ingefreesde drainagebuizen en pompen. “Geen bijzonder gecompliceerde klus, aangezien de grondwaterdruk hier niet voor grote problemen zorgt”, vervolgt Albers. “De toplaag van het bouwterrein bestond uit door de gemeente aangebracht zand – later hergebruikt op de kavel, en de diepere lagen uit klei en veen.”

Na het uitgraven van de bouwput heeft een volgende onderaannemer de fundering gerealiseerd. “Op dit moment is de hoofdmoot van onze werkzaamheden afgerond. Wij vullen de fundering incidenteel nog aan, leggen daar nog een aantal industrieplaten en uiteraard ruimen wij alles bij oplevering van het project weer op.” Bonneveld voert ten behoeve van woon-werkgebouw Lab4You van Vink Bouw ook de grondwerkzaamheden uit op het belendende deel van de N-Kavel aan de Arlandaweg.  

‘De grondwaterdruk zorgt hier niet voor grote problemen’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details