Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouwen en verbouwen terwijl de lessen gewoon doorgaan

Bouwen en verbouwen terwijl de lessen gewoon doorgaan

Werken met respect voor elkaar

De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem groeide uit haar jasje. Met de herindeling van het bestaande school­gebouw en een forse aanbouw kan het schoolgebouw er voorlopig weer tegenaan.

De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem maakte al een tijdje gebruik van een noodlocatie aan de Lange Slagenstraat. Nu de bestaande school wordt uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte van drie etages, elk met een oppervlakte van zo’n 400 m², kan de noodlocatie in september 2019 komen te vervallen. Het pendelen tussen de twee locaties is dan afgelopen en daarmee ook het tijdverlies en de diverse onveilige verkeerssituaties. In de bestaande locatie wordt bovendien een gedeelte opnieuw ingedeeld, zodat de lesruimtes beter aansluiten op het onderwijs. Alle bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Burgland Bouw.

Hoofddraagconstructie

De hoofddraagconstructie van de nieuwbouw bestaat uit staal en kalkzandsteen in combinatie met kanaalplaatvloeren. Aan de buitenzijde worden de gevels opgetrokken met traditioneel metselwerk en aluminium gevelkozijnen. Extra aandacht is er voor de entree. Deze wordt vergroot en krijgt een houten gevelbekleding; hierdoor is deze opvallender aanwezig. De uitstraling van het nieuwbouwgedeelte sluit naadloos aan op die van het bestaande gedeelte.

Extra veiligheidsmaatregelen

“Het project loopt goed en stelt geen extreem hoge bouwtechnische eisen”, vertelt Hubert van Velden, projectleider van Burgland Bouw. “Het vraagt wel veel aandacht dat we bouwen in en vlakbij een school waarin gewoon les wordt gegeven. Dagelijks lopen en fietsen hier honderden leerlingen naar deze school of naar een school in de buurt. Dat vraagt om extra veiligheidsmaatregelen. Transporten laten we uitsluitend plaatsvinden buiten deze uren. Ook de toetsperiodes van de hoogste klassen stonden op onze planning. Op die dagen werkten we zo stil mogelijk.”

Harde deadline

“Nee, het kost ons geen moeite om hier rekening mee te houden”, vervolgt Van Velden. “Het schoolbestuur houdt ook rekening met ons. Zij heeft voor ons een deel van het plein ter beschikking gesteld, waar we materieel en materialen kunnen opslaan. Hierdoor kunnen we gemakkelijker werken. Vlak voor de herfstvakantie dragen we de nieuwbouw over aan de school. Dit gedeelte kan dan tijdens de herfstvakantie worden ingericht, waarna zo’n 450 leerlingen uit de regio kunnen overstappen naar hun vernieuwde school in Gorinchem.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details