Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouw van stoere eengezinswoningen in HomeTown, Leidsche Rijn feestelijk gestart

Bouw van stoere eengezinswoningen in HomeTown, Leidsche Rijn feestelijk gestart

De bouw van nieuwbouwproject HomeTown in Leidsche Rijn is dinsdag 3 december feestelijk gestart. Wethouder Klaas Verschuure, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Leidsche Rijn, gaf samen met de toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw. Samen hesen zij een bouwbord omhoog met een illustratie van HomeTown. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt en realiseert in HomeTown in totaal 51 eengezinswoningen en 9 appartementen. HomeTown is ontworpen door BRINK architectuur en stedenbouw. Tuinarchitect Haver Droeze is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gemeenschappelijke binnentuin. De verkoop van de eengezinswoningen loopt via Punt Makelaars.

De Utrechtse wethouder Verschuure is verheugd over de komst en de bouw van HomeTown: “Utrecht is een van de snelst groeiende steden van ons land, omdat mensen hier graag willen wonen, werken en verblijven. Ik vind het heel gaaf dat er op deze plek in Leidsche Rijn een nieuw stukje Utrecht wordt gerealiseerd. Gezinnen hebben hier straks alle rust, ruimte en volop groen om te wonen en het is ook nog eens dichtbij het bruisende Leidsche Rijn Centrum én de oude binnenstad van Utrecht. Daarmee heeft het woongebied een ideale ligging.”

Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour is eveneens enthousiast over de ontwikkeling en realisatie van HomeTown in Leidsche Rijn: “Het is fantastisch dat er straks een nieuwe gemêleerde buurt ontstaat op deze mooie en groene plek in Leidsche Rijn. De woonwensen van toekomstige bewoners hebben we meegenomen in het woonproject waardoor HomeTown echt een buurt met karakter wordt.”

Stoere woningen met een eigen karakter

In HomeTown komen veel verschillende woningtypes samen. En elke woning heeft een eigen karakter, omdat er veel diversiteit in de woningindeling en het type gevel is. Door bijzonder metselwerk, kleurgebruik en zorgvuldig gekozen bakstenen krijgt de woning een stoere look. Ornamenten in art deco stijl op de gevels en het hekwerk zorgen bovendien voor een vleugje speelsheid. Iedere bewoner heeft een eigen tuin, parkeerplaats en volop mogelijkheden om de woning in te delen naar eigen wens.

Groen wonen

De woningen in HomeTown zijn ingericht op een duurzame toekomst: elke woning in HomeTown is uiteraard gasloos en zeer energiezuinig (circa EPC -0,2). Bovendien beschikken de toekomstige bewoners over een mooie groene ruimte. Als je door de poorten loopt, laat je de stadse hectiek even achter je. Je stapt van de stadse buitenkant naar het groene en knusse binnengebied met volop speelruimte voor kinderen.

Oplevering eerste woningen in 2020

ERA Contour verwacht de eerste woningen eind 2020 op te leveren. Het merendeel van de woningen volgt in het eerste kwartaal van 2021. Meer informatie over HomeTown is te vinden via https://hometown-utrecht.nl/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details