Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Bouw van Merwehoofd fase 8 feestelijk gevierd

Op maandag 25 november gaven de toekomstige bewoners, Wethouder Arno Janssen van de gemeente Papendrecht, Burgland Bouw, BPD en VORM...

start-bouw-merwehoofd-fase-8-kopieren

27 november 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nieuwbouwwijk Merwehoofd te Papendrecht krijgt 16 herenhuizen

Op maandag 25 november gaven de toekomstige bewoners, Wethouder Arno Janssen van de gemeente Papendrecht, Burgland Bouw, BPD en VORM het startsein voor de bouw van zestien nieuwe herenhuizen aan het Aviolandaplein en het Bolwerk. Na gezamenlijk luid aftellen, stortte Wethouder Janssen het eerste beton, gevuld met wensenbriefjes van alle toekomstige bewoners. De 16 woningen worden gebouwd door Burglandbouw. De realisatie neemt een klein jaar in beslag. De oplevering staat gepland eind 2020.

In 2000 realiseerden ontwikkelaars VORM en BPD samen de eerste fase van woonwijk Merwehoofd te Papendrecht. In 2011 werd fase 7 van de woonwijk opgeleverd. In de tussentijd hebben deze ontwikkelaars niet stilgezeten. Achter de schermen is hard gewerkt aan de vervolgfase: de realisatie van 16 ruime gasloze herenhuizen in Merwehoofd, verdeeld in twee- en drielaagse woningen. Door het verschil in het aantal woonlagen lopen de woonoppervlaktes uiteen en is geen enkele woning hetzelfde.

Generaties lang genieten

De woningen in Merwehoofd zijn met een zeer energiezuinig. Zo wordt het energieverbruik geminimaliseerd dankzij uitstekende isolatie en ventilatie. Ook zijn alle woningen voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. “We bouwen comfortabele en duurzame woningen die generaties lang mee kunnen gaan en zo min mogelijk impact hebben op het milieu”, vertelt Willem Romijn, Projectontwikkelaar bij VORM.Iedere woning wordt aangesloten op het warmtenet. Hiermee zijn de toekomstige bewoners klaar voor een gasloze toekomt”, vervolgt Romijn.

De voorlaatste fase

Fase 8 is de voorlaatste fase van Merwehoofd. In 2010 is de ondergrondse parkeergarage opgeleverd, waar de zestien herenhuizen van fase 8 op worden gerealiseerd. Hans van den Steenhoven, Hoofdconstructeur bij VOCON Engineering B.V. heeft het volledig project Merwehoofd geëngineerd. “Merwehoofd was een super mooi project, met alle denkbare constructieve onderdelen, zonder enig repeteerwerk”, vertelt van den Steenhoven. Na een lang dienstverband van ruim 40 jaar bij VORM, neemt hij binnenkort afscheid, om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Alle woningen verkocht

Merwehoofd is een rustige wijk op loopafstand van het centrum van Papendrecht met veel ruimte om te spelen; de sportvelden en het drierivierenpunt liggen om de hoek. Alle woningen in Merwehoofd fase 8 zijn in een zeer kort tijdsbestek verkocht. in mei 2019 zijn de woningen in verkoop gegaan, waarna de laatste woning in de zomervakantie van 2019 was verkocht.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%