TOREN
01:35
13-09-2018

Bouw TOREN in Hoorn gestart

Appartementen­complex met VOC-allure

In Hoorn is de bouw gestart van appartementencomplex TOREN, tussen de Maelsonstraat en de Provinciale weg en op korte afstand van alle belangrijke faciliteiten. Het complex bestaat uit laagbouw en een toren van 20 verdiepingen met bovenin twee penthouses. TOREN is een ontwikkeling van en wordt gerealiseerd door de Scholtens Groep.

TOREN

Het heien is begonnen en er is een start gemaakt met de aanleg van de keldervloeren. De verwachting is dat de laagbouw in het najaar van 2019 kan worden opgeleverd en de toren in 2020, vertelt directeur Guido Scholtens van de Scholtens Groep. In TOREN

Tekst: Jac Buchholz
Beeld: Scholtens Groep
Projectinfo

Gevelelementen en dakranden
Op de hoek van de Provincialeweg en de nieuwe verbindingsweg met de Maelsonstraat in Hoorn wordt het appartementencomplex de Toren gerealiseerd. Blikvanger zal de woontoren worden, met een hoogte van ruim 55 meter en penthouses met uitzicht over het oude stadscentrum en het Hoornse Hop.

BouW ’85 levert de circa 500 houtskeletbouw gevelelementen en dakranden voor het complex. Een specialiteit van zijn bedrijf, vertelt directeur Joey Besseling. “Wij leveren in heel Nederland en monteren in Noord-Holland en Flevoland. Voor het project in Hoorn zijn we nu bezig met het voorbereiden en de engineering. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de fundering, wij starten na de bouwvak.” De grootste uitdaging zit in de logistiek, maakt Besseling duidelijk. “De planning is strak en alle werkzaamheden sluiten nauw op elkaar aan. Wie er wanneer van de torenkraan gebruik kan maken, wordt zorgvuldig vastgelegd. Over een paar weken gaan we met die planning aan de slag.”


Samen bouwen
Wooncomplex TOREN in Hoorn krijgt een hoogwaardige afwerking, wat terugkomt in de elektrotechnische installatie. Beerepoot Installatietechniek verzorgt alle elektrotechnische installaties. Het bedrijf is vanaf de voorbereidingsfase betrokken bij het project, vertelt directeur Peter Lakeman.

“Het is een groot complex met meerdere VvE’s en een grote diversiteit aan woningen. Wij werden gevraagd om mee te denken in het ontwerp en om advies uit te brengen voor alle installaties. Bijvoorbeeld de lichtplannen, toegangscontrole, noodverlichting, brandmeldinstallatie en voorzieningen ten behoeve van laadpalen zijn door ons ontworpen.” Het project, zegt hij, wordt volledig in BIM en tot op detailniveau uitgewerkt. Tijdens de bouw wordt er gewerkt met drie bouwploegen, drie treintjes die het gebouw in zijn geheel omhoog brengen. “Nu het ontwerp er ligt, is het aan de uitvoering om hier een geslaagd project van te maken. Hierbij wordt de planning nauwkeurig in de gaten gehouden.”


Maatvoering
Neitraco GIT bv (Geo, Infra, Telecom) verzorgt voor Scholtens Bouw bv de complete maatvoering voor project TOREN in Hoorn, zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering. De Neitraco GIT bv projectleider voor dit project is Alex Ziogas. Hij geeft aan dat bepaalde aspecten in de bouwmaatvoering steeds terugkomen, maar dat ieder project qua maatvoering uiteraard ook zijn specifieke eigen kenmerken heeft; zo ook TOREN.

Tijdens dit project is er een nauwe samenwerking tussen de uitvoerder/werkvoorbereider van Scholtens Bouw en de werkvoorbereider van Neitraco GIT. Alvorens in het veld één en ander wordt uitgezet, gaan de ‘voorlopige’ tekeningen (door Neitraco GIT voorbereid) eerst naar Scholtens Bouw ter controle. Na goedkeuring wordt alles door de werkvoorbereider van Neitraco GIT definitief gemaakt, zodat de maatvoerder zijn werk kan doen. Alle werkzaamheden gaan gefaseerd en er wordt per fase gekeken welke rol Neitraco GIT heeft met betrekking tot de maatvoering. Hierbij staan kwaliteit en flexibiliteit voor Neitraco GIT centraal, met een vast aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

Naast maatvoering kan Neitraco GIT ook de volgende zaken verzorgen: topografiemeting, volumemetingen, hoogtemetingen, deformatiemetingen, ondergrondse-inframetingen.

Bouwinfo

Login of registreer gratis om deze info te lezen...
Staalmeesterslaan