Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouw studentenwoningen op het Utrecht Science Park gestart

Bouw studentenwoningen op het Utrecht Science Park gestart

Camelot Europe en Jan Snel realiseren studentencomplex met 400 wooneenheden

De bouw van de 400 studentenwoningen op het Utrecht Science Park is gestart. Op 6 januari werd de eerste paal geslagen. De bouwperiode is kort: de eerste woning is eind april dit jaar gereed voor verhuur, de laatste in juni. Camelot Europe beheert het complex gedurende een periode van 15 jaar.

Van weiland naar locatie nieuwe woningen
De werkzaamheden vinden plaats in het weiland ten zuiden van Gebouw Androclus en ten oosten van het parkeerterrein aan de Bolognalaan. Jan Snel bouwt het woongebouw, Peek Bouw & Infra zorgt voor een plein, toegangsweg, fietspad, fietsparkeervoorzieningen en groen.

Betaalbare woningen voor studenten
In het wooncomplex komen zelfstandige eenheden met eigen voorzieningen, die gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd. De (internationale) studenten van de Universiteit Utrecht kunnen er dus meteen intrekken. Om aan de vraag naar betaalbare woonruimte in Utrecht te voldoen ligt de huur van de woningen onder de liberalisatiegrens, zodat het voor de bewoners mogelijk is huurtoeslag aan te vragen. Van een kwart van de woningen ligt de huur onder de huurtoeslaggrens voor 23-jarigen, zodat ook jongere studenten de mogelijkheid hebben om hier betaalbaar te wonen.

Naast studio’s worden in het complex gezamenlijke ruimtes gerealiseerd. Er komt een grote centrale hal met ontmoetingsruimten, studieplekken en een wasserette. Door contact maken met de medebewoners op deze manier gemakkelijker te maken, stimuleert Camelot het ontstaan van een community in het complex.

Samenwerking Camelot Europe en Jan Snel
Camelot Europe en Jan Snel werkten al eerder succesvol samen bij de ontwikkeling van een woonproject. In Amsterdam realiseerden zij WASA Student Village, een uniek ‘studentendorp’ waar studenten, jongeren en statushouders samenwonen. Bij het project in Utrecht zijn Camelot Europe en Jan Snel gezamenlijke investeerders. Hierbij draagt Jan Snel zorg voor de bouw van de studentenwoningen en Camelot Europe voor het beheer van het complex.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details