Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouw- en woonrijp bouwterrein
Na de bouw, maakt Kleywegen het terrein woonrijp.

Bouw- en woonrijp bouwterrein

Modulair bouwen in bouwteamverband

Aannemersbedrijf in grond-, weg- en waterbouw Kleywegen is betrokken bij de realisatie van de studentenhuisvesting op het Leerpark in Dordrecht. Het bedrijf paste grondverbetering toe, legde het riool aan en gaat de terreininrichting verzorgen.

Kleywegen is betrokken bij de bouw van de studentenhuisvesting op het Leerpark.

Kleywegen viert volgend jaar haar 25-jarig bestaan en beschikt inmiddels over veertig eigen mensen en een flexibele schil van zestig mensen. Het bedrijf werkt veelvuldig samen met Daiwa House Modular Europe/Jan Snel aan onder meer studentenwoningen, tijdelijke schoolgebouwen en tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. “Wij doen bij die projecten alles buiten het bouwen om. Het gaat dan om het bouw- en woonrijp maken van het geheel”, vertelt hoofduitvoerder Emiel van Schaick.

Het bedrijf maakte de bouwlocatie bouwrijp.

Grondverbetering en bouwplaatsinrichting

Voor de bouw van de studentenhuisvesting op het Leerpark paste Kleywegen een grondverbetering toe. “We hebben de bouwkuip uitgegraven en deels aangevuld met zand om een goede laag te krijgen, zodat de heiwerkzaamheden van start kunnen. Vervolgens richtten we de bouwplaats in: van het plaatsen van keten en bouwopstellingen tot water- en stroomvoorzieningen. Ook brachten we menggranulaat aan voor de bouwwegen. Inmiddels zit ook al het definitieve riool erin. Dat hebben we bewust vooraf gedaan, zodat we tijdens de bouw niet in de weg lopen.”

In de bouwvak ging de heier aan de slag, waarna de fundering werd aangelegd. Vervolgens komt Kleywegen terug voor de volgende klus: het aanvullen van de fundering en het aansluiten van het riool. Als de woongebouwen in de afrondingsfase zijn, volgt de laatste stap: de terreininrichting. “We brengen de bestrating aan en zorgen voor groen en bomen. Ook plaatsen we bankjes en prullenbakken.”

Deze manier van modulair bouwen vergt een bepaalde volgorde van werken en een strakke planning. Van Schaick: “We werken samen in bouwteamverband en kijken al op voorhand met elkaar mee. Dat is een fijne manier van samenwerken, die ons goed bevalt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details