Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouw 74 appartementen Hoflaan Leiden officieel gestart
Artist impression van de nieuwbouw aan de Hoflaan | Beeld: FARO Architecten

Bouw 74 appartementen Hoflaan Leiden officieel gestart

Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden, directeur Jeroen Heijdra van TBI-onderneming ERA Contour en manager Volkshuisvesting Jet Bicker Caarten van Portaal gaven op vrijdag 11 juni het officiële startsein voor de bouw van de appartementen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden. Dat deden ze samen door de vlaggen van de drie partijen te hijsen op de bouwplaats. Omdat een groots feest vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was, konden betrokkenen de feestelijke handeling via een livestream volgen.

Levensloopbestendige en energiezuinige huurappartementen

In opdracht van woningcorporatie Portaal realiseert ERA Contour 74 gevarieerde appartementen die geschikt zijn voor kleine huishoudens en senioren. Ze zijn volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen, die worden aangesloten op de individuele woningen. De appartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen, die allemaal worden ontsloten met een lift. Bewoners kunnen hierdoor langer zelfstandig in de appartementen blijven wonen. De woningen op de begane grond krijgen een voordeur op straatniveau. FARO Architecten koos hiervoor bij het ontwerp van de woningen, om daarmee een levendige wijk te creëren.   

Het glas wordt geheven na de officiële opening van de bouwplaats. V.l.n.r. wethouder Fleur Spijker (Gemeente Leiden), Jeroen Heijdra (ERA Contour), Jet Bicker Caarten (Portaal), Joris Gresnigt (Portaal), Marlies Krol (Portaal) en Coen Kampstra (FARO Architecten).

Woningtekort terugdringen

“Voor elk sloop- en nieuwbouwproject bekijken we de mogelijkheden om meer woningen terug te bouwen dan we gaan slopen. Het woningtekort in Leiden is nog altijd groot en alle extra woningen helpen hierbij. Voor de Hoflaan en Weidehof zijn we blij dat het gelukt is om 16 appartementen meer terug te bouwen” aldus Marlies Krol, directeur Vastgoedprojecten bij Portaal.

Samen Leiden een stukje sterker maken

Wethouder Fleur Spijker vult aan: “In Leiden is veel vraag naar betaalbare huurwoningen. Daarom ben ik er als wethouder Wonen blij mee dat Portaal meer sociale woningen terugbouwt. En als wethouder Energietransitie ben ik natuurlijk trots dat dit gebeurt op een zeer duurzame manier. Zo zijn de bewoners van Hoflaan en Weidehof straks helemaal klaar voor de toekomst!” Jeroen Heijdra is het daarmee eens: “We vinden het een eer dat we in opdracht van Portaal ook deze buurt in de mooie stad Leiden weer een stukje sterker mogen maken!”

Oplevering gepland in 2022

De bouw duurt naar verwachting ruim een jaar. De eerste bewoners kunnen in de zomer van 2022 in hun nieuwe woning trekken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details