Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

Bouw 55 energieneutrale appartementen in Leidsche Rijn Centrum van start

Leidsche Rijn Centrum is in 2023 een duurzaam appartementsgebouw rijker. VORM voegt met nieuwbouwproject Park Avenue 55 energieneutrale appartementen toe aan het nieuwe stadscentrum van Utrecht, met een gevarieerd aanbod aan koopwoningen. BM van Houwelingen is op 13 april gestart met de bouw van het nieuwe wooncomplex.

NIEUW 30562 – Ext 04_0001 kopiëren

Tekst | VORM

Beeld | VORM

10 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De gemeente Utrecht heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. VORM geeft invulling aan deze ambities met onder andere de ontwikkeling van Park Avenue. Met een heldere visie op circulariteit en materialisatie kreeg Park Avenue vorm. 

Duurzaamheidsambities

Dankzij een zeer goede isolatie en de toepassing van zonnepanelen en individuele warmtepompen wekt Park Avenue meer energie op dan voor verwarming, koeling en ventilatie benodigd is. Dit maakt het woongebouw energieneutraal. Daarnaast is er veel aandacht voor materialen. Het woongebouw wordt voorzien van een prefab gevel van gestraald en gepolijst beton met geglazuurde stenen. De prefab gevel is demontabel en kan later worden hergebruikt. Park Avenue wordt opgeleverd met een GPR gebouwscore van 8,6.

Sociale cohesie

In de ontwikkeling van Park Avenue is veel aandacht voor de leefomgeving van de toekomstige bewoners. De focus in de ontwikkeling ligt op gezond stedelijk leven, met een focus op de openbare ruimte, voorzieningen en bereikbaarheid. Het nieuwe woongebouw krijgt een gebalanceerde mix aan doelgroepen. Park Avenue biedt een gevarieerd programma aan koopwoningen: van betaalbare appartementen tot grote luxe penthouses. “We creëren hier een duurzame leefomgeving voor de nieuwe bewoners”, vertelt Willem Romijn, Projectontwikkelaar bij VORM. “Leidsche Rijn Centrum wordt een volwaardig nieuw stadscentrum in de gemeente Utrecht, waar mensen prettig kunnen leven, met alle voorzieningen bij de hand.” Tom van Nieuwenhuize, Projectmanager bij de gemeente Utrecht sprak onlangs: “Er is goed samengewerkt en we zijn heel tevreden met het eindresultaat. Er komt een mooi, toekomstbestendig gebouw bij in Leidsche Rijn Utrecht!”

Stedelijk wonen met een groene touch

Park Avenue betekent stedelijk wonen met een groene touch. Groen krijgt namelijk een prominente plek. Bijvoorbeeld tussen de balkons en bij de vaste balustraden. Bomen prijken op de terrassen bij de penthouses, waar flora en fauna ruimte krijgen om te leven.

Locatie

Park Avenue ligt aan het mooie toekomstige Park Leeuwesteyn, in het nieuwe stadscentrum van Leidsche Rijn en in een kloppend hart met boulevards, promenades, leuke winkels, gezellige pleinen, sfeervolle terrassen, koffietentjes, restaurants, een sportpark én een treinstation. Leidsche Rijn Centrum is daarmee een heerlijke plek – in mediterrane sfeer – voor de 100.000 bewoners van deze tweede en meteen modernste binnenstad van Utrecht.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details