Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Boren, frezen en slopen in meerdere bouwstromen

Palestrinalaan-119-bew-crop

Tekst | Liliane Verwoolde

21 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het boor-, frees- en sloopwerk voor de Louis Armstrong & Elvis Presley flat in Zwolle wordt verricht door Kwakkel. Door de verschillende bouwstromen op twee locaties moet deze ketenpartner de werkzaamheden zodanig inplannen, dat deze naadloos aansluiten op de werkzaamheden van andere partijen zoals de tegelzetter en installateur. Bovendien loopt zij meestal voorop en is zij dus verantwoordelijk voor de juiste doorstroming van alle opvolgende partijen.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, heeft Kwakkel eerst alle boor-, frees- en sloopwerken verricht in drie modelwoningen. Zo wist zij wat zij kon verwachten. Vanaf week 35 werkt zij doorlopend op de tweede tot en met elfde verdieping van de Louis Armstrongflat, in een tempo van twee woningen per dag. “Het werk voor de woningen is opgedeeld in twee stromen”, vertelt Gerard Koobs, bedrijfsleider van Kwakkel. “We pakken eerst de keukens, toiletten en een gedeelte van de schacht aan. In een nieuwe bouwstroom renoveren we de badkamers en verwijderen we radiatoren en leidingen.”

“De werkzaamheden op de begane grond en eerste verdieping zijn behoorlijk rigoureus”, vervolgt Koobs. “De bergingen gaan van de eerste verdieping naar de begane grond en op de eerste verdieping komen woningen. Dit betekent voor ons dat we op de eerste verdieping nagenoeg alles moeten slopen. Alleen de constructie blijft nagenoeg staan. Op de begane grond slopen we bovendien betonwanden. De bestaande entrees, vier in totaal, komen te vervallen. Hier verrichten we dus een stukje totaalsloop. Elders maken we sparingen in de verdiepingsvloer voor de vides ter plaatse van de nieuwe entrees.” De werkzaamheden van Kwakkel lopen nog door tot eind 2022.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details