Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bodemsanering en grondwerk
VMV Projecten B.V. heeft een schone, nieuwe en draagkrachtige ondergrond aangebracht.

Bodemsanering en grondwerk

Woon-/werkgebied Little C wordt gerealiseerd op één van de laatste vrije bouwlocaties aan de rand van de Rotterdamse binnenstad. Een locatie die zich tot voor kort kenmerkte door rijbanen, veel beton, een trambaan en een grote zandbak, waar voorheen de parkeergarage van het Erasmus MC en Museum Boijmans Van Beuningen was gevestigd.

Tekst | Lieke van Zuilekom    Beeld | VMV Projecten B.V.

Om de locatie bouw- en woonrijp te maken, heeft specialist in bodemsaneringen, grondwerk, buitenriolering en terreininrichting VMV Projecten B.V. uit Renswoude de bodemsanering en het grondwerk verzorgd. In opdracht van Bouwcombinatie Little C V.O.F. (TBI-bedrijven ERA Contour en J.P. van Eesteren) en in nauwe samenwerking met de overige betrokken partijen.

“Voorafgaand aan de bouw zijn diverse bodemonderzoeken verricht”, vertelt Henk Hazeleger, directeur van VMV Projecten B.V.. “Hieruit kwamen meerdere verontreinigen naar voren, waarvoor een uitgebreid saneringsplan is opgesteld. Met speciale machines met overdruk en een GPS-systeem hebben wij in 11 deelstromen ca. 65.000 ton grond gescheiden afgegraven. Alle vervuilde grond is aangeboden aan erkende verwerkers, die de grond hebben gereinigd. De overige toepasbare grond hebben wij afgevoerd naar verschillende hergebruiklocaties. Vervolgens hebben wij een schone, nieuwe en draagkrachtige ondergrond aangebracht ten behoeve van de heistellingen.”

VMV Projecten heeft de fundaties ontgraven en na de stort weer aangevuld. “Ook hebben we de vloervelden in profiel gebracht, zodat de aannemer zonder problemen de betonvloer kon storten”, aldus Hazeleger. “Een omvangrijke klus, maar de grootste uitdaging was de tijdsdruk. In slechts 8 weken tijd hebben we de bodemsanering succesvol uitgevoerd en de nieuwe ondergrond aangebracht. Daarbij hebben we zeer nauw en goed met de opdrachtgever en de overige betrokken partijen samengewerkt. Vervolgens hebben we gefaseerd de fundaties ontgraven en weer aangevuld. De lijnen waren kort en er werd snel geschakeld, wat wij als zeer prettig hebben ervaren.”

Op dit moment verzorgt VMV Projecten B.V. nog de aansluiting van de rioleringen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details