Blueprint Robotics
01:06
03-12-2018

Blueprint Robotics ziet prefabricage als een betere bouwmethode

Blueprint Robotics produceert geprefabriceerde en op maat gemaakte elementen voor de woningbouw. Alle elementen zijn voorzien van Kerto® LVL (gelamineerd fineerhout)-producten van Metsä Wood. Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat off-site bouwen met hout, de bouw sneller, lichter van gewicht en groener maakt.

Blueprint Robotics heeft de prefab houtbouwtechnologie van Europa naar de Verenigde Staten gebracht. Het bedrijf bouwt zowel eengezinswoningen als appartementencomplexen. De elementen worden geproduceerd in de fabriek van Blueprint Robotics. Vervolgens worden deze naar de bouwlocatie getransporteerd en op de fundering gemonteerd. De toepassing van Kerto LVL zorgt ervoor dat de modules sneller geproduceerd, getransporteerd en geïnstalleerd kunnen worden. Bovendien zijn de (faal)kosten ook lager vergeleken met de traditionele manier van bouwen op locatie.

Samenwerking resulteert in efficiëntere productie.
Blueprint Robotics en Metsä Wood werken nauw samen om de efficiënte van de bouw te verbeteren.  Beide organisaties hebben zich verdiept in elkaar en van begin af aan naar gezamenlijke voordelen gestreefd.

“Metsä Wood kon Kerto LVL al heel snel in niet-standaard afmetingen produceren, waardoor wij onze arbeids- en materiaalkosten aanzienlijk konden verlagen”, vertelt Karim Sahyoun, oprichter en directeur van Blueprint Robotics. “Maatwerk LVL-balken leveren minder zaagafval op en hebben onze gerobotiseerde productie versneld.”

Sahyoun is ook lovend over de kwaliteit van LVL. Kerto LVL-balken zijn vanwege hun maatvastheid eenvoudig te zagen en te bevestigen. Het materiaal is daarnaast dimensiestabiel, zodat u erop kunt vertrouwen dat de prefab elementen goed passen op de bouwlocatie. Kerto LVL-producten zorgen voor een hogere kwaliteit, grotere efficiëntie en meer ontwerpvrijheid.

Sterkere constructie met Kerto LVL
Kerto LVL-balken creëren een solide constructie voor de woningen van Blueprint Robotics zodat deze de specifieke lasten kunnen dragen. De balken hebben een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding en een consistente buig- en afschuifsterkte. De grotere stijfheid maakt grotere overspanningen met minimale doorbuiging mogelijk.

“We vragen veel van onze partners en Metsä Wood heeft al onze verwachtingen waargemaakt. Naast de kwaliteit en maatwerk afmetingen van de LVL-balken waarderen we de milieuvriendelijke aanpak van Metsä Wood”, concludeert Sahyoun.

Tekst: Metsä Wood

Stedenbouw partners

Hollander Techniekecovadis-nsg-certificate-kopieren