Blitta
01:19
25-06-2018

Blitta neemt afscheid van bevlogen directeur

Noord-Limburgse gevelbouwer Blitta realiseert transformaties van gebouwen en ondergaat nu zelf ook een transformatie: na een dienstverband van ruim 30 jaar, waarvan de laatste 15 jaar tezamen met Henk Schaminée het directie duo vormend, gaat Peter Hanen per 1 augustus met een welverdiend pensioen.

Peter Hanen legde zich met name toe op inkoop en de operatie, waar Henk Schaminée techniek en commercie in zijn portefeuille had.

Vele werknemers hebben jarenlang met Hanen gewerkt, een aantal zelfs alle dertig dienstjaren. Vele leveranciers hebben tijdens de afgelopen drie decennia zaken met hem gedaan.

Groots afscheid
Zakenrelaties en gepensioneerde ‘Blittanezen’ zullen Peter Hanen op vrijdag 13 juli persoonlijk de hand kunnen schudden tijdens zijn afscheidsreceptie.

Het voltallige personeel nam zondag afscheid van hem tijdens het concert ‘Groots met een zachte G’ van Guus Meeuwis. Hoe bijzonder dat tijdens dit sfeervolle evenement op de achtergrond – hoe kan het ook anders? – een werk van Blitta pronkte: het geluidsscherm Eindhoven torende vanuit onze VIP-tribune zichtbaar boven het PSV-stadion uit.

In de jaren dat Peter Hanen bij Blitta aan het roer stond met collega-directeur Schaminée zijn talrijke prominente projecten vervaardigd. Neem het hoofdkantoor van ABN Amro te Utrecht, DUO in Groningen, ROC Leiden, La Guardia in Amsterdam en de hoogste woontoren van Nederland, New Orleans te Rotterdam. Recentelijk werden onder meer gerealiseerd het Poort- en Entreegebouw van Hoog Catharijne, Hotel Amstelkwartier in Amsterdam en het provinciehuis in Arnhem. Deze laatste won onlangs nog een prachtige BNA-architectuurprijs.

De laatste jaren legt Blitta zich meer en meer toe op grootschaliger woningbouwprojecten, zowel op het vlak van nieuwbouw, renovatie als transformatie. Zo hebben we reeds bijgedragen aan nieuwe huisvesting voor duizenden studenten.

Hanen kenmerkt zich door een wat gesloten persoonlijkheid, waarachter een bijzonder bevlogen en sociaal mens schuilt. De buitengewone betrokkenheid van Hanen bij Blitta werd dan ook uitdrukkelijk genoemd tijdens de afscheidsspeech door collega Schaminée. Hij dankte Hanen voor de jaren dat zij samen leidinggaven aan dit gevelbouwbedrijf.

Blitta

Toekomst
Schaminée heeft tijdig geanticipeerd op het aanstaande vertrek van zijn collega en heeft diens taken binnen de organisatie ondergebracht. Hij blijft de functie van directeur vervullen en wordt bijgestaan door een deels vernieuwd en verjongd managementteam. De pijlen van Blitta richten zich ook de komende jaren op utiliteitsbouw en utilitaire woningbouw.

Blitta heeft de naam technisch vooruitstrevend en vernieuwend te zijn. Dit zal het bedrijf blijven kenmerken, waarbij de bedrijfsslogan ‘the beauty of innovation’ de toon aangeeft.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Komatsu