Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Binnenzonweringsystemen voor glasgevels/atria met volledig doorzicht

Binnenzonweringsystemen voor glasgevels/atria met volledig doorzicht

Innovatieve high end-producten worden aantrekkelijk bij grotere volumes. Zo werd De Leeuw Protection Systems als importeur van het binnenzonweringssysteem Multifilm aangezocht maatwerkoplossingen te bedenken voor de integratie met de glasgevels en atriumdaken van het Maria Montessorigebouw. De verticale systemen voor de glasgevels zijn uitgevoerd met op maat van de kozijnen geëxtrudeerde aluminiumcassettes; de horizontale systemen voor de atriumdaken zijn volledig nieuw ontwikkeld.

Alles is geanodiseerd in de kleuren van de kozijnen. “Wij bieden met Multifilm een product dat de werking van binnen- en buitenzonwering combineert”, zegt eigenaar Bart Burger van De Leeuw Protection Systems. “Meestal wordt binnenzonwering alleen gebruikt voor de lichtwering. Multifilm, dat werkt op basis van volledig transparant polyesterfolie in cassettes van gerecycled aluminium, heeft echter dezelfde warmtewerende eigenschappen als buitenzonwering. Wij zijn vroeg in het proces aangezocht door de architect om gebruiksspecificaties als warmtewering en lichtwering zoveel mogelijk af te stemmen met de architectuur.”

Het Maria Montessorigebouw is een volumineus project, met 781 verticale en 216 horizontale cassettesystemen.

 

Naadloze integratie

De verticale systemen worden gemonteerd aan de binnenzijde van alle glasgevels, de horizontale systemen komen aan de binnenzijde van de twee atriumdaken. Het bedrijf van Burger verzorgt het gehele traject van engineering tot montage. “Het Maria Montessorigebouw is een volumineus project, met 781 verticale en 216 horizontale cassettesystemen, waardoor maatwerk mogelijk wordt. In verband met het intensieve gebruik van beeldschermen in het gebouw wordt veel belang gehecht aan een goede daglichtfiltering, het wegnemen van directe instraling met behoud van een volledig doorzicht – een standaard eigenschap van Multifilm – en een naadloze integratie met de architectuur.”

Techniek weggewerkt

De cassettes van het zonweringssysteem zijn op maat geëxtrudeerd ter integratie met de gevelkozijnen, waarbij glashoogtes tot 3.500 millimeter zijn uitgevoerd in slanke cassettes van 55 millimeter. De horizontale systemen voor de glasdaken zijn volledig nieuw ontwikkeld met onzichtbare techniek, weggewerkt in het spant. “Multifilm is een systeem dat de prestaties van binnen- en buitenzonwering combineert met volledig doorzicht van binnen naar buiten; dit is met horizontale systemen niet eerder toegepast, met een fantastisch effect.” De systemen zijn in Nijmegen geïntegreerd met het centrale gebouwbeheersysteem en desnoods individueel aan te passen. “Wij zijn blij dat wij de ruimte hebben gekregen om dit project met de architect en aannemer vroegtijdig vorm te geven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details