Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Binnenkort schittert Parel in de Polder in Stolwijk

Binnenkort schittert Parel in de Polder in Stolwijk

Vorig jaar vierde aannemer JVA Stolwijk BV haar 25-jarige jubileum. Een mooie mijlpaal, en daar komt er nu nóg een bij. Het bedrijf mag namelijk meewerken aan Parel in de Polder, het nieuwe kantoorpand van De Vries en Verburg, waarmee JVA Stolwijk BV een hele goede band heeft. Eigenaar Johan Verkuil vertelt over het project.

Met een feestelijke aftrap ging onlangs de eerste paal in de grond voor Parel in de Polder, een project waar JVA Stolwijk BV met veel plezier aan meewerkt “We zijn blij en vereerd dat we betrokken zijn bij de bouw van het eigen kantoor van zo’n grote vaste opdrachtgever”, vertelt Verkuil. “Dat vind ik bijzonder.”

Nauwe band

De band tussen JVA Stolwijk en De Vries en Verburg was altijd al goed. “In 1991 heb ik daar zelf bijna 2 jaar gewerkt, zodat ik veel medewerkers van het eerste uur nog persoonlijk ken. Nadat ik mijn eigen bedrijf JVA Stolwijk BV heb opgestart, zijn wij een gewaardeerde onderaannemer geworden. We voeren  in opdracht van De Vries en Verburg diverse werken in de GWW-sector uit. Een mooi voorbeeld hiervan is de herinrichting van het Heineken-terrein in Zoeterwoude. We zijn meegegroeid met de groei van De Vries en Verburg en hebben een goede band met diverse medewerkers, onder andere doordat we uit hetzelfde dorp komen.”

Uitdagende bouw

Het project wordt volledig emissieloos uitgevoerd. Een uitdaging, stelt Verkuil. “Dat doen we onder andere door de inzet van elektrisch materieel. Ook wij investeren hierin, maar ontkomen er niet aan om soms ook elektrische machines in te huren. Dat is nog best een uitdaging, omdat de beschikbaarheid nog niet heel groot is.” Daarnaast geeft het bouwen op slappe veengrond, direct naast het water, een uitdaging. “We hebben al enige ervaring opgedaan met vergelijkbare projecten, zoals de nieuwbouw van de werkplaats aan de Zijderlaan in Stolwijk.”

Parel in de polder

De naam is heel toepasselijk gekozen. Het is een duurzaam en mooi ontwerp met veel hout en glas. Bij het binnenrijden van Stolwijk staat er straks een stijlvol een aansprekend gebouw. Het is van toegevoegde waarde in de polder.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details