Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
BIK Challenge, Alkmaar | Een comfortabel klimaatsysteem

BIK Challenge, Alkmaar | Een comfortabel klimaatsysteem

Om de woningen van BIK Challenge energiezuinig te maken, worden ze degelijk geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Maar dat vraagt om goede ventilatie. Locas Techniek legt hiervoor het ventilatiesysteem aan: milieuvriendelijk en comfortabel.

“Het systeem voert verse lucht aan en gebruikte lucht weer af”, vertelt Gijs Admiraal, projectleider van Locas Techniek. “Het bijzondere hieraan is dat met een warmteterugwinsysteem de afgeblazen lucht wordt gebruikt om de aangevoerde lucht te verwarmen. Dat maakt het systeem energiezuinig.”

Tevens installeert Locas Techniek per woning zonnepanelen op het dak. Deze leveren de energie voor de woningen, liften en andere centrale voorzieningen in het pand. Om de veiligheid te verhogen, vervangt zij het bestaande intercomsysteem door een intercomsysteem met camera, zodat de bewoners vanuit hun woning kunnen zien wie er voor de deur staat. Admiraal: “Het is een mooi project. In de eerste flat moesten we de slimste werkwijze nog ontdekken. Nu zijn we bij nummer zes en loopt het als een geoliede machine.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details