De zonnepanelen leveren de energie voor de woningen, liften en andere centrale voorzieningen in het pand.

00:31
20-04-2020

BIK Challenge, Alkmaar | Een comfortabel klimaatsysteem

Om de woningen van BIK Challenge energiezuinig te maken, worden ze degelijk geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Maar dat vraagt om goede ventilatie. Locas Techniek legt hiervoor het ventilatiesysteem aan: milieuvriendelijk en comfortabel.

“Het systeem voert verse lucht aan en gebruikte lucht weer af”, vertelt Gijs Admiraal, projectleider van Locas Techniek. “Het bijzondere hieraan is dat met een warmteterugwinsysteem de afgeblazen lucht wordt gebruikt om de aangevoerde lucht te verwarmen. Dat maakt het systeem energiezuinig.”

Tevens installeert Locas Techniek per woning zonnepanelen op het dak. Deze leveren de energie voor de woningen, liften en andere centrale voorzieningen in het pand. Om de veiligheid te verhogen, vervangt zij het bestaande intercomsysteem door een intercomsysteem met camera, zodat de bewoners vanuit hun woning kunnen zien wie er voor de deur staat. Admiraal: “Het is een mooi project. In de eerste flat moesten we de slimste werkwijze nog ontdekken. Nu zijn we bij nummer zes en loopt het als een geoliede machine.” 

Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | Locas Techniek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

a-cruquiusweg-2-kopierenimg-20200203-wa0000-kopieren