Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bijzondere elementengevels voor Whitechapel fase 1 en 2 in Londen
Whitechapel fase 1 en 2 in Londen.

Bijzondere elementengevels voor Whitechapel fase 1 en 2 in Londen

Het Silk District in Londen is een interessante gebiedsontwikkeling, op steenworp afstand van Whitechapel Station en op loopafstand van het centrum van Londen. Het gebied omvat verschillende laag- en hoogbouwprojecten, waaronder Whitechapel fase 1 en 2. Whitechapel fase 1 betreft de bouw van twee laagbouw woonblokken en een woontoren van 21 verdiepingen, gesitueerd rond een piazza met private en gezamenlijke buitenruimtes. In de plint van de gebouwen zijn restaurants, cafés en winkels ingericht. Daarnaast biedt Whitechapel fase 1 ruimte aan een lokale gym, lounge area’s, een privébioscoop en diverse daktuinen.

Whitechapel fase 1 is een project van Mount Anvil Ltd. Stockwool Architects stond in voor het ontwerp, terwijl TGM Facades UK Ltd. de ramen, deuren en juliette balkons van de laagbouwblokken heeft ontwikkeld. Bovendien stond de gevelbouwer in voor de engineering, levering en montage van de torengevel. Gekozen is voor een elementengevel, die in nauwe samenwerking met systeemleverancier Hueck Aluminium Systems is ontwikkeld. “We zijn al in 2019 met de engineering en detaillering van de elementengevel gestart”, vertelt Rob van der Sloot, Commercieel Directeur bij Hueck Benelux. “Hierbij hebben we zeer prettig samengewerkt met TGM projectmanager UK Helen Nossin en haar team. In juni 2020 zijn de eerste elementen geleverd.”

De gevel is opgebouwd met het aluminium Hueck Trigon Unit L systeem, in combinatie met stalen ‘bolt on balconies’.

Diversiteit aan systemen

De gevel is opgebouwd met het aluminium Hueck Trigon Unit L systeem, in combinatie met stalen ‘bolt on balconies’. “De toegangsdeuren naar de balkons zijn ontwikkeld in de aluminium Hueck Volato M+ schuifdeurenserie en op de begane grond is onze aluminium Hueck Trigon 50 vliesgevel toegepast”, aldus Van der Sloot. “Sluitstuk van de woontoren zijn de ‘Halo’ stalen structuur op dakniveau en een exoskelet van aluminium zetwerk, dat zichtbaar op de gehele gebouwgevel aanwezig is.” Uitdaging met betrekking tot de torengevel was met name de ‘low treshold’ doorgang naar de balkons, waar de schuifdeuren praktisch en stijlvol geïntegreerd zijn in het elementensysteem.

Whitechapel fase 2

In navolging van Whitechapel fase 1 hebben TGM Facades UK Ltd. en Hueck Aluminium Systems ook Whitechapel fase 2 ontwikkeld, naar een ontwerp van BSBG Group. “Voor deze 26 verdiepingen tellende woontoren is wederom gekozen voor ons aluminium Hueck Trigon Unit L systeem”, vertelt Van der Sloot. “Echter zijn hier geen ‘bolt on balconies’ toegepast, maar traditionele betonnen balkons. De toegang tot deze balkons wordt gecreëerd door onze Hueck Volato M+ schuifdeuren. De begane grond, eerste en tweede verdieping zijn voor een groot gedeelte uitgevoerd in Hueck Trigon FS 050 en Hueck Lambda DS075. Ook in deze toren is het witte exoskelet goed zichtbaar.” De ontwikkeling van Whitechapel fase 2 is begin 2021 gestart, waarna in december 2021 de eerste elementen gemonteerd zijn. Eind november zal het gebouw volledig wind- en waterdicht worden opgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details