Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Bijzonder om in onze eigen gemeente zo’n mooi pand te realiseren’
Het pand is voorzien van een bijzondere, eikenhouten constructie.

‘Bijzonder om in onze eigen gemeente zo’n mooi pand te realiseren’

Binnenwanden en plafonds

De Mossel Projectafbouw maakte voor het nieuwe pand van Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel alle metalstudwanden, scheidingswanden, voorzetwanden, gipsplafonds, systeemplafonds en akoestische plafondeilanden.

De Mossel Projectafbouw bestaat sinds 1995 en is gedurende de afgelopen 25 jaar specialist geworden in de gehele droge afbouw. Van metalstudwanden en metalstudplafonds tot systeemplafonds, akoestisch ontkoppelde vloeren en akoestische oplossingen in wand en plafond en inclusief alle bijbehorende timmerwerken zoals koven, lambriseringen et cetera. Projectleider Joep van den Berg: “Wij werken al meer dan twintig jaar samen met hoofdaannemer De Geus Bouw. Zij benaderde ons ook voor de bouw van het nieuwe kantoorpand van Nh1816 Verzekeringen. Het was een flink project: we plaatsen in totaal zo’n 3.100 m2 scheidingswand, 3.100 m2 voorzetwand en 5.300 m2 gipsplafonds. Voor ons startte het werk begin mei en we zijn nog volop bezig tot begin 2024.”

De Mossel Projectafbouw voorzag het pand van wanden en plafonds.

Piekperiode

Het werk is opgedeeld in vijf fases. De Mossel Projectafbouw startte in fase 1 met een kleine ploeg. Gedurende de bouw is dit opgeschaald naar 15 á 20 monteurs in de piekperiode. Van den Berg: “Wij verwachten begin volgend jaar klaar te zijn met onze werkzaamheden. Na ons komt de schilder, de gietvloer en wordt het interieur geplaatst.”

De samenwerking met De Geus Bouw en andere onderaannemers verloopt soepel op dit project. “Op de werkvloer is er goed contact en overleg tussen alle partijen. Hierdoor ontstaat een goede werksfeer en hebben partijen wat voor elkaar over. Met de meeste partijen werken we vaker samen, we komen ook bijna allemaal uit dezelfde regio.”

Kwaliteit en garantie

De Mossel werkt uitsluitend met gerenommeerde fabrikanten. Bij dit project werd gekozen voor Knauf als leverancier van alle gipskartonproducten. “Zij zorgt voor de technische ondersteuning en attesten. Wij maken van de halffabricaten een wand of plafond. Het helpt zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering, maar ook na oplevering dat we een sterke fabrikant naast ons hebben. Maar uiteindelijk zijn wij als bouwer zelf verantwoordelijk en moeten wij de projectgaranties afgeven.”

Een omvangrijk project voor De Mossel en ook niet standaard. Het pand heeft een bijzonder ontwerp en een unieke eikenhouten constructie. Van den Berg: “Op een 2D-tekening en zelfs in het 3D-model zie je in eerste instantie niet de grootsheid van dit gebouw. Pas als je door de gangen loopt, ervaar je de hoogte en lichtinval in combinatie met de warme uitstraling van de eikenhouten constructie. Daarnaast is het bijzonder dat we samen met De Geus Bouw in onze eigen gemeente zo’n mooi pand kunnen realiseren, voor een bedrijf waar je zelf ook bent verzekerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details