Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Bijzonder metselwerk voor Palenstein

LEVS_Palenstein3
Er was vakmanschap nodig voor het metselwerk van Palenstein.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | LEVS architecten

7 september 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Het ging om verschillende woonblokken met diverse soorten metselwerk en typen stenen. Een jaar lang werd er aan het project gewerkt, vertelt directeur Sander Verhagen, die het bedrijf in januari overnam.

Haverhals Metselwerken voerde het werk voor Palenstein uit in opdracht van Waal Bouw. Dat is een vaste partner van het bedrijf en dus weten beiden wat ze aan elkaar hebben. “We hadden een leuk team en hebben gewerkt met een vaste voorman. Het is bijzonder om dit project te mogen maken, want je moet er een stukje vakmanschap voor hebben”, vertelt Verhagen. Als voorbeeld noemt hij het staand metselwerk, dat erg mooi is geworden. “We hebben er een jaar lang met gemiddeld zestien man gewerkt. Omdat we beschikken over voldoende personeel en met de opdrachtgever meedenken, kunnen we dit soort werk prima maken.”

In januari nam Verhagen Haverhals Metselwerken over van de oude eigenaar. Als gevolg daarvan kent het bedrijf heel wat vernieuwingen. “We gaan meer met BIM werken en kunnen hoeveelheden calculeren met Solibri en Bluebeam. We zijn een toekomstgericht bedrijf dat lekker onderweg is.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details