Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bibliotheek krijgt energiezuinige installatie dankzij hechte samenwerking
Van Egmond Groep leverde 2 hoofdverdeelkasten, 31 onderverdeelkasten en 6 UPS-systemen, inclusief voedingskabels en kabelwegen aan de nieuwe bibliotheek van de UvA.

Bibliotheek krijgt energiezuinige installatie dankzij hechte samenwerking

De complete energiedistributie voor de nieuwe bibliotheek van de UvA wordt geleverd door Van Egmond Groep. Het bedrijf werkt daarvoor samen met powermanagementbedrijf Eaton. Het is bepaald geen klein project, want de gehele oudbouw en het nieuwe atrium worden op deze manier van energie voorzien.

Het gaat in totaal om 2 hoofdverdeelkasten, 31 onderverdeelkasten en 6 UPS-systemen, inclusief voedingskabels en kabelwegen. Samen met Eaton werkte Van Egmond Groep een werkplan uit voor de schakelkasten, die zo zijn geëngineerd dat de PV-installatie er ook aan gekoppeld kan worden. Deze uitwerking vergde aardig wat denkwerk, want opdrachtgever BINX Smartility was in eerste instantie uitgegaan van één hoofdverdeelkast, maar dat paste niet in de ruimte. Tom Smit, accountmanager bij Eaton: “Daarom hebben we de HVK verdeeld over twee kasten, zodat de reservegroepen en ruimte gewaarborgd bleven.”

Alle producten worden vervoerd over het water, wat het project extra bijzonder maakt voor de bedrijven. Het gaat immers om elektrotechnische producten die absoluut niet vochtig mogen worden. Door middel van waterdicht transport komen ze aan op de plaats van bestemming, waar ze door BINX geïnstalleerd worden.

V.l.n.r.: Ed Kranenburg (BINX Smartility), Tom Smit (Eaton), Martin Vogelaar (Van Egmond Groep) en Rob Wensink (BINX Smartility).

Totaalpakket en hoogwaardige producten en diensten

Als leverancier van elektrotechniek en industriële automatisering werkt Van Egmond Groep regelmatig samen met Eaton, die de energie-efficiënte producten produceert. Door samen projecten op te pakken van begin tot uitvoering, kunnen de bedrijven een totaalpakket leveren waarbij de opdrachtgever kan vertrouwen op hoogwaardige producten en diensten en een energiezuinige installatie. “We hebben op voorhand veel gesprekken gevoerd met BINX om alle wensen in kaart te brengen. Samen met Eaton kunnen we dan de beste adviezen geven”, zegt Martin Vogelaar, accountmanager bij Van Egmond Groep. Tom Smit van Eaton vult aan: “Uitdagingen weten we op deze manier vooraf al te tackelen. Door vroeg in het project aan de slag te gaan, kunnen we ook de lange levertijden ondervangen. Ed Kranenburg en Rob Wensink van BINX Smartility zijn onze gesprekspartners voor dit mooie project. Zij hebben de knoop doorgehakt om dit met ons samen te doen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details